Et mord i Kongo (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 350
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205398962
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Et mord i Kongo
Reisen til mørkets hjerte

I mai 2009 blir en kongolesisk sjåfør funnet skutt og drept i en nasjonalpark øst i landet. Etter flere dager på flukt gjennom jungelen blir nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland pågrepet. I september dømmes de til døden. Hva skjedde egentlig i Kongo?

Journalist Morten A. Strøksnes tar med leseren bak fengselsmurene og inn jungelen på jakt etter sannheten. Vi møter Tjostolv Moland og Joshua French. Strøksnes gir levende portretter av de drapsdømte og skriver innsiktsfullt om et land som er ruinert av korrupsjon og utbytting. Samtidig beskriver han bakgrunnen til Moland og French, og deres ulike og særegne familiehistorier.

Vesentlig forfatter
Forfatter Morten A. Strøksnes er en av Norges dyktigste journalister, og han overgår mange romanforfattere når det kommer til effektive fortellergrep og treffende spissformuleringer. Strøksnes skriver her kunnskapsrikt og ujålete om norske og afrikanske samfunnsforhold og menneskemøter, uten å legge fingrene imellom - og med en kritisk grunninnstilling til vedtatte sannheter.

I de dødsdømtes fotspor
Strøksnes går også inn i drapsgåten, og han gjør sine egne undersøkelser.. Boken beskriver hvordan forfatteren selv oppsøker sentrale vitner og havner i farlige situasjoner. Sjåføren hans blir arrestert.

Et mord i Kongo er historien om to eventyrlystne nordmenn som nå sitter fengslet, og om deres vei til dødscella.

Til toppen

Andre utgaver

Et mord i Kongo
Bokmål Heftet 2011
Et mord i Kongo
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Du vil kanskje også like