Et vanskelig valg (Heftet)

Serie: Nattsvermere 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nattsvermere
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202734749
Kategori: Romanserier
Omtale Et vanskelig valg

Gard, hans far og Lina har kommet for å hente Isak. Aila føler seg truet av herr Edvardsen, som det viser seg har stor makt i bygda.

– Det glemte jeg nesten, du skal få en godtgjørelse for at du overlater Isak til oss, sa herr Edvardsen. – Det er nok til at du kan få deg en ny begynnelse et annet sted, hvis du ønsker det.
Aila snudde seg langsomt og så på ham. – Av alt jeg har hørt fra Dem, herr Edvardsen, er dette det nedrigste De har sagt. De tror visst De kan kjøpe alt og alle, men verken jeg eller sønnen min er til salgs.

Til toppen

Andre utgaver

Et vanskelig valg
Bokmål Ebok 2022
Et vanskelig valg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Aila stirret på Gard, men hun så ham ikke klart. Tårene fylte øynene og sløret blikket hennes. Hun kjente en intens lyst til å kaste seg på kne foran ham og trygle ham om å få besøke Isak, men slo tanken fra seg like fort som den kom. Det ville bare gjøre henne mindre, i både sine egne og deres øyne.
Hun løftet hodet og møtte blikket til Gards far. Det var isnende kaldt, uten et snev av medfølelse. Aila kjente det stramme i magen. Den mannen er ond, tenkte hun. Han er farlig, og villig til å gjøre hva som helst for å få viljen sin.
Hun gjorde et kast med hodet og så rolig på ham.
– Kanskje det beste er at han får tid til å finne seg til rette i sitt nye hjem. Som De sikkert forstår, vil jeg bare det beste for Isak.
– Du tenker klokt, frøken Jakobsen. Han knep leppene sammen og stirret hardt på henne før han fortsatte: – Det er bra. Han tenkte seg litt om. – Om et års tid kan du sikkert få se ham, hvis du ønsker det.
Aila snappet etter pusten. Skulle hun måtte vente et helt år før hun fikk se sønnen igjen? Det var som å få et slag i ansiktet, men hun våget ikke å motsi ham. Hun snudde seg mot Gard.
– Jeg tviler ikke på at du kan gi Isak alt han trenger, at han aldri behøver å sulte og fryse, men det er ikke bare penger som gjør et menneske lykkelig. Jeg vet at du er glad i sønnen vår, derfor ber jeg deg om at du gir Isak kjærlighet, for det kommer verken Lina eller dine foreldre til å kunne gi ham.
Lina gispet og reiste seg. Hun løftet hånden som for å slå henne, men lot den synke. I stedet kom det noe usikkert over henne, som om hun ikke visste hva hun skulle si. Hun så vekk og satte seg igjen, før hun snudde ansiktet mot henne.
– Du tar feil, Aila, jeg skal ta meg av Isak som om han var min egen, du skal ikke bekymre deg for det, sa hun skjelvende.
Aila møtte blikket hennes.
– Jeg vil gjerne tro det, for Isaks skyld, sa hun rolig. – Jeg håper du forstår at når jeg overlater Isak til Gard og deg, gjør jeg det i tillit til at han får det bra. Han trenger en mors omsorg og kjærlighet, og den oppgaven faller nå på deg.

Til toppen

Bøker i serien