Etterlyst (Heftet)

Serie: Arvesølv 15

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Arvesølv
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788202691912
Kategori: Romanserier
Omtale Etterlyst

Lorentz Dekedams uventede besøk tvinger Agnete til å møte sin største frykt. Vil han finne det skamferte ansiktet hennes så frastøtende at han ikke kan utstå henne? Hun er fortsatt kjær i ham, men hun har inngått en avtale med herr Storstierne om giftermål.

Omsider snur lykken til Dinas fordel, men under en samtale forsnakker Ester seg og røper sin store hemmelighet:

Ordene sendte et kaldt gufs gjennom Dina. Det tok noen sekunder før hun var i stand til å forstå hva den gamle hadde betrodd henne.

Til toppen

Andre utgaver

Etterlyst
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Torill Thorup:

Utdrag

Forferdet stirret Agnete på sitt eget speilbilde. Munnen var åpen, øynene oppspilte og skrekkslagne. Hun blunket mens avmakten kriblet i hele henne. Å, hun burde ha sprunget Lorentz i møte, ellevill og glad for at han hadde overlevd forliset, men i stedet hadde hun kastet seg opp av stolen og forsvunnet opp på værelset sitt da han plutselig dukket opp. Hun hadde villet gjemme seg for det granskende blikket hans.

Motfallen dumpet hun ned på sengekanten. Hun hadde mest lyst til å ule ut frustrasjonen som hele tiden martret henne. Alt var så vondt og leit. Hun ville jo hilse på Lorentz, men det grimme såret holdt henne tilbake. Visste han om Ulrik og henne? Var han underrettet om skaden Simen hadde påført henne? Og visste han i så fall hvor dypt og stygt knivsåret var? Det kunne tenkes han hadde fått høre at hun skulle vies til gamle Ulrik. Kanskje han ville forsøke å overtale henne til å ombestemme seg? Men hva når han så det heslige ansiktet hennes …?

Det beste var om Lorentz snudde hesten og red hjem til Fossesholm uten å se henne. Det ville være et forferdelig nederlag å høre den snublende unnskyldningen hans, se smilet stivne og hengivenheten i blikket slukne. Enda verre ville det bli å måtte stå rakrygget på tunet og skjule skuffelsen sin overfor Yngvil, Harald og tjenestefolket. Til og med lensmannen ville overhøre at Lorentz mumlet halvkvedede unnskyldninger om at det likevel ikke kunne bli dem.

Å, hvordan skulle hun makte å møte alles medlidenhetsfulle blikk uten å briste i gråt? Hvordan skulle hun klare å late som om Lorentz’ avskjed ikke gikk inn på henne? Det ville bli et følelsesmessig helvete, tenkte Agnete og lot fingrene gli varsomt over såret. Det var fortsatt hovent og rødt, skorpene kjentes vablete og noen hudflak hadde løsnet. Skam og vanære – som hun så ut!

Resignert la Agnete seg på ryggen i sengen. Forgrått stirret hun opp i taket. Hun hadde fått et glimt av Lorentz til hest, og han var fortsatt like staut og vakker som hun husket ham. Han hadde kommet til henne, men hun så ingen annen løsning enn å la ham forlate gården uten å ha fått hilse på.

Til toppen

Bøker i serien