Evigheten i et siv (Nedlastbar lydbok)

Del 2

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Hansen, Emma Rowena
Spilletid: 7:17
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: El infinito en un jonco
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788205568228
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Evigheten i et siv
Evigheten i et siv er en hyllest til boken - den fantastiske oppfinnelsen som gjorde det mulig å formidle ord og tanker på tvers av tid og rom.
Vallejo inviterer på en reise gjennom bokens historie med flere stopp langs ruten: blant annet ved Aleksander den stores slagmarker, i Pompeii under Vesuvs utbrudd, ved Kleopatras palasser og i de første kjente bibliotekene. Underveis forbinder Vallejo klassiske skrifter med den moderne verden og vår tids debatt Evigheten i et siv forteller også eventyret om alle menneskene som har sikret bokens overlevelse gjennom århundrene: avskrivere, illustratører, oversettere, skriftlærde, spioner, opprørere, nonner, slaver og bokhandlere.

Evigheten i et siv er en medrivende kjærlighetserklæring til det skrevne ord og viser hvordan både samfunn og enkeltskjebner gjennom tidene er blitt påvirket og formet av bøker.

Irene Vallejo

(f. 1979) har en ph.d. i klassisk filologi fra universitetet i Zaragoza og Firenze. Hun har en ukentlig spalte i Spanias største avis, El País, og hadde utgitt to romaner og to barnebøker før hun i 2019 fikk sitt store gjennombrudd med Evigheten i et siv. Boken har fått en lang rekke priser, er blitt en stor bestselger i Spania og er solgt til 34 andre land.

Lene Stokseth
oversetter sakprosa og skjønnlitteratur fra spansk, engelsk, svensk og dansk. Fra spansk har hun tidligere oversatt bøker av forfattere som Ildefonso Falcones og Juan Francisco Ferrándiz.

Til toppen

Flere bøker av Irene Vallejo: