Exit gjenferd (Heftet)

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 283
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Exit ghost
Oversatt av: Formo, Tone
ISBN/EAN: 9788203217357
Kategori: Romaner
Omtale Exit gjenferd
Nathan Zuckerman besøker New York etter elleve år i selvvalgt eksil. Nå vandrer han rundt i byen, og tre tilfeldige møter bidrar til å rive ham ut av isolasjonen. Det er det unge paret som han impulsivt bestemmer seg for å bytte leilighet med - han blir raskt betatt av kona Jamie, som minner ham om en helt annen tid og en helt annen Zuckerman. Det andre møtet er med en kvinne fra Zuckermans ungdom, Amy Bellette, tidligere kone og muse til hans første litterære forbilde, E.I. Lonoff. Den en gang så uimotståelige Amy er nå blitt gammel og utslitt av sykdom. Det tredje møtet er med en mann som ønsker å skrive Lonoffs biografi, og som er villig til å gjøre det meste for å få opplysninger om Lonoffs «store hemmelighet».
Plutselig er Zuckermann mer involvert enn han noensinne har ønsket, og følelser som kjærlighet, lyst og fiendtlighet skaper et sterkt indre drama.


"Exit gjenferd" er Philip Roths niende og avsluttende roman om hans alter ego Nathan Suckerman, og den har fått enorme anmeldelser.

"... så er den rik nok i sin rytmiske prosa, med sine innskutte monologer og gjenfortellinger, der noen sider plutselig kan romme et helt menneskeliv."
Thomas Marco Blatt, Dagbladet

"Dette er en glimrende bok av en glimrende forfatter (...) «Exit Gjenferd» er en bok der leseren må ta stilling til mye underveis. Enten det er fravalg eller tilvalg. Det er mesterlig gjort."
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast seks)

Til toppen

Andre utgaver

Exit gjenferd
Bokmål Ebok 2013