Forfatter: , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215025841
Kategori: Religion, historie og filosofi
Omtale Exphil for juss
Ny utgave av læreboken til juss-varianten av exphil ved Universitetet i Bergen.Rettsfilosofisk refleksjon gir økt innsikt i hva et rettssystem er, hvilken funksjon rettssystemet har i samfunnet, og dermed også større forståelse for hvilken funksjon den enkelte jurist har. Exhpil for juss inngår i pensum på jussvarianten av exphil ved Universitetet i Bergen. Denne boken presenterer et knippe filosofiske problemer som på forskjellige måter er relevante for jurister.
Boken er organisert tematisk i to deler:

Del I Etikk og politikk diskuterer hvordan vi bør handle, begrunnelse for moralske normer og hva som er myndighetenes og rettsapparatets oppgaver.

Del II Teorier om Retten tar for seg de filosofiske spørsmålene som er spesifikke for jussen. Teoretiske retninger som rettspositivisme og rettsrealisme blir behandlet her.

Forfatterne er Kjetil Skjerve, forsker ved Universitetet i Bergen og foreleser på jussvarianten av exphil, Kjersti Fjørtoft, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Tromsø, Trygve Lavik, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Bergen, Jørgen Pedersen, postdoktor i filosofi ved Universitetet i Bergen og Lars Petter Storm Torjussen, doktorgradsstipendiat ved Psykologisk fakultet, Universitet i Bergen.

Til toppen

Flere bøker av Kjersti Fjørtoft, Trygve Lavik, Jørgen Bruun Pedersen, Kjetil Skjerve og Lars Petter Storm Torjussen: