Fanget hjerte (Heftet)

Serie: Arvesølv 17

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Arvesølv
Serienummer: 17
ISBN/EAN: 9788202691936
Kategori: Romanserier
Omtale Fanget hjerte

Erika sliter med å glemme Aleksander. Enda vanskeligere blir det når han en kveld passer henne opp i skogen. Igjen gir hun seg hen til et sødmefullt, berusende favntak, men utpå høsten viser det seg å ha fått katastrofale følger.

Yngvil og Mads møtes under driftefesten, og det varer ikke lenge før de bryter ut i en harmdirrende krangel.

– Anklag ikke meg, Yngvil, for en forbrytelse jeg aldri har begått. Det virket som anklagen gikk opp for Mads med full tyngde. – Du vet ingenting om å skilles fra foreldrene dine som uvenner, og … neste gang du ser dem igjen, er de døde.

– Ikke Martin, sa Yngvil spakt.

– Ikke prøv deg! Du forstår inderlig godt hva jeg mener. Far døde av brannskadene noen dager senere. Vi fikk aldri snakket ut.

Til toppen

Andre utgaver

Fanget hjerte
Bokmål Ebok 2021
Fanget hjerte
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Torill Thorup:

Utdrag

Klynkende tok Erika seg til bakhodet. Sint og hardhendt hadde Aleksander dyttet henne over ende, og i fallet hadde hun slått hodet mot sengegavlen. Smerten ilte mot pannen, svarte og røde dotter flimret for øynene, og det føltes som om hun skulle besvime. Hun blunket febrilsk og gjenvant fatningen da hun merket at selv ikke den brutale behandlingen hadde stagget raseriet hans.

Skrekkslagen ålte Erika seg lenger inn i sengen. Hun var overbevist om at Aleksander ville ta henne med vold. Det var nok ikke begjæret som drev ham, men behovet for å tukte henne, få henne til å underkaste seg. Hun skulle bite protestene i seg og holde ut, for hun hadde da ligget med ham før. Verst ville det bli å forstå at

han kunne være så hjerterå.

Resignert lukket Erika øynene og lyttet. Hun ventet på lyden av beltet som ble løsnet, beltespennen som singlet mot gulvet og gylfen som ble åpnet … Hun stålsatte seg mot det ville, ydmykende basketaket: Snart ville han gripe rundt midjen hennes og trekke henne mot seg. Han ville skyve stakken opp rundt livet og flerre av henne undertøyet …

Hivende pust brøt stillheten i størhuset. Erika snufset. Tausheten hans skremte henne. Hva var det han sto og pønsket på? Hadde han roet seg eller hadde sinnet hans tiltatt i styrke? Hun håpet han hadde besinnet seg, men det virket ikke slik. I sted, da han kom mot henne, hadde han vært illevarslende rolig og behersket.

Nå tydet den anstrengte pusten på at han var blitt sintere.

Erika åpnet øynene og så bønnfallende på ham: – Vær så snill … Det er ikke sant det du har hørt om Michael og meg …

– Hvorfor skulle en god venn lyve? Aleksander svarte med korte, iltre bjeff.

– Du vet hvor lett et rykte oppstår. Du vet at sladderen løper fortere enn sannheten. Folk snur aldri bredsiden til. Hvis de kan skape splid, så gjør de mer enn gjerne det!

– Det er ingen røk uten ild!

Frykten sitret fortsatt i Erika, men hun var blitt oppmuntret av at han i det hele tatt snakket til henne. Hun støtte hånden i sengebunnen og skjøv seg langsomt opp i sittestilling. Hun måtte ikke forhaste seg – ikke en bevegelse måtte irritere ham. Det var tydelig at han hadde sluttet å stole på henne. Om hun skulle vinne tilliten hans igjen, måtte hun være ærlig og ikke holde noe tilbake for ham. – Ja, det stemmer at Michael har vært her flere ganger. Ja – han er en sjarmerende unggutt, men … men det er ikke ham jeg vil ha.

Sterkere kunne hun ikke få sagt det. Skamrødmen prikket hett i kinnene hennes.

Aleksander snappet etter pusten, men forble taus.

Til toppen

Bøker i serien