Fantebarn (Heftet)

Serie: Livet på Solhaug 14

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent – få bøkene automatisk rett hjem i postkassen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Livet på Solhaug
Serienummer: 14
ISBN/EAN: 9788202613976
Kategori: Romanserier
Omtale Fantebarn

Jo mer Sørine får vite om stemoren, desto galere forstår hun at hun er. Iselin strever med å virke likegyldig, men ofte slår fasaden sprekker.

– Og du er alltid like spydig. Like hovmodig. Du tror du er hevet over meg når du om et drøyt år skal overta gården. Glem det, Sørine, bare glem det, sier jeg!

Mange hjelper til under epleinnhøstingen. Crispin gir Sørine gode dager, og Johannes svermer rundt Josephine – selv om han vet at hjertet hans vil bli knust når hun reiser tilbake til Amerika.

Til toppen

Andre utgaver

Fantebarn
Bokmål Ebok 2019
Fantebarn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Torill Thorup:

Utdrag

Du må ikke fortvile. Nå vet jeg vet hvor han arbeider. Jeg lover deg, Petra, vi skal finne ham. Denne gangen skal vi finne ham! Ordene gjallet gjennom Petra da hun hadde ringt av etter samtalen med frøken Stillesen. Forvirret, men glad, hengte hun telefonrøret tilbake på plass. Hun ble sittende og stryke seg gjentatte ganger over pannen, som om hun ikke kunne tro det frøkenen hadde fortalt i telefonen. Så Peder befant seg i hovedstaden? Det i seg selv var fint å vite, men Petra hadde hørt at byen var stor, og overfylt av mennesker. Hvordan skulle de klare å finne ham? De visste hvor han arbeidet, men ville tvillingbroren være der når frøken Stillesen igjen oppsøkte slakterbutikken? Det gjensto å se. Midt i gleden og forventningen måtte Petra innrømme for seg selv at hun ble betenkt. Hvorfor hadde Peder sprunget av gårde? Hvorfor hadde han ikke blitt stående for å høre hva mer frøkenen hadde å fortelle? Var han engstelig for at det hun fortalte bare var løgn og oppspinn for å fange ham i omstreifervesenets klebrige nett? Petra hikstet. Det var sju år siden de så hverandre sist. Hun hadde hatt et så inderlig håp om at han hadde savnet henne like sterkt som hun hadde savnet ham. Det kunne vel ikke være slik at han, under den lange atskillelsen, hadde mistet brorskjærligheten for henne? De hadde opplevd så mye, Peder og hun, både gleder og sorger, og opplevelser hun ikke unte sin verste fiende. Det måtte da ha gitt dem ubrytelige bånd. Hun fikk seg ikke til å tro at Peder hadde flyktet fordi han ikke ville ha noe med henne å gjøre. Hennes Peder var ikke slik, det var hun sikker på. En lumsk mistanke snek seg inn i henne. Livet til faren, Peder og søsknene hadde fortsatt uten henne. Var hun den eneste som plagdes av lengsel og savn? Var det hun som hadde et ønske om å se dem, mens de hadde nok med seg selv? Hun følte seg hensatt til fortiden, hun kunne kjenne den samme redselen som hun hadde hatt da hun rømte, og hun kunne fremkalle den samme duften nå som den gang. Var det bare hun som hang fast i 1918, mens resten av familien hennes hadde gått videre i livet?

Til toppen

Bøker i serien