Farlig farvann (Heftet)

Serie: Julie 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Julie
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202502652
Kategori: Romanserier
Omtale Farlig farvann

Julie treffer Andrew så ofte hun kan. Hun stoler på ham og nekter å lytte til alle advarslene om at han kanskje ikke er den han utgir seg for å være. Til slutt blir hun nødt til å fortelle moren om ham.

– Hvor i all verden har du vært? Moren sto rasende foran henne med hendene på hoftene da Julie kom inn i stuen. Hun lot blikket gli over Julie. – Og som du ser ut! Kjolen er skitten og krøllete, og håret ditt? Hva har du drevet med, unge dame? Jeg vil ha en forklaring, og ingen usannheter, takk.

Til toppen

Andre utgaver

Farlig farvann
Bokmål Ebok 2015
Farlig farvann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Julie lyttet vantro til herr Kruse. Han var ikke lenger den hyggelige mannen han hadde vært mens de spiste middag. Huden på armene nuppet seg da hun hørte den iskalde stemmen hans, blottet for varme og medfølelse. 
– Jeg skylder deg ingenting, Otto. Hva mer vil du ha? Tantens stemme lød fortvilet.
Herr Kruse satte i å le. Julie skuttet seg da hun hørte den hånlige, ondskapsfulle latteren. Latteren stilnet brått. 
– Du vet hva jeg vil ha, Marie. Har du glemt hva vi hadde sammen en gang? Hva du lovet meg?
– Den tiden er forbi, sa tanten. 
Det ble stille. Julie kikket forsiktig gjennom dørgløtten. Herr Kruse satte glasset fra seg og stumpet sigaretten i et lite askebeger, før han snudde seg mot tanten og trakk henne hardt inntil seg og presset leppene sine mot hennes. Tanten vred seg løs med et kraftig rykk, deretter løftet hun hånden og lot den lande på herr Kruses kinn. Det lød som et piskeslag, men han lot ikke til å bry seg om det. I stedet grep han tantens hånd og holdt den i et hardt grep. Munnen hans vred seg i et grin.
– Du skal være forsiktig, Marie, jeg tåler ikke hva som helst. Fra nå av gjør du som jeg sier. 
– Slipp meg! klynket tanten. – Det gjør vondt.
Herr Kruse slapp taket og satte blikket i henne. 
– Vi sees snart igjen, min skjønne. 
Dermed gikk han mot døren. Julie klemte seg inntil veggen og holdt pusten da herr Kruse dyttet døren opp og gikk bortover gangen med raske skritt. Julie pustet lettet ut da han forsvant. Hun ble stående og lure på hva hun skulle gjøre. Inne fra gjesteværelset hørte hun at tanten gråt, og da hun kikket inn, så hun henne sitte ytterst på en stol med den ene hånden over munnen, i et fortvilet forsøk på å stanse den hikstende gråten. 
Julie bestemte seg, skjøv døren opp og gikk inn. 
– Hva er det, Marie? spurte hun. – Hvorfor sitter du her og gråter? Hun ble stående og betrakte henne. Det rykket til i tanten, så hevet hun hodet brått og så på henne med tårevåte øyne. 
– Julie! Har du lyttet? Stemmen var skarp. 
– Jeg var på vei til værelset mitt og hørte at noen gråt. Har det skjedd noe?
Tanten så på henne et øyeblikk, før hun reiste seg og kom mot henne. Hun la hendene på skuldrene til Julie. 
– Hvor mye hørte du? Ikke lyv, Julie. Stemmen var hard, og det var et uttrykk i øynene hennes som skremte henne.
– Jeg hørte alt, sa Julie og så skamfull ned i gulvet. – Det var ikke meningen å lytte, men jeg skulle gå og legge meg da jeg gikk forbi og hørte at det var noen her. Hun løftet hodet og så på tanten. – Jeg hørte at herr Kruse truet deg. Hva er …
– Det var ikke pent gjort av deg, avbrøt tanten strengt. – Du må love meg at du glemmer det du har hørt. Kan du love det? 
– Det blir vanskelig, men jeg skal prøve. Er du i fare? 
– Jeg skal ta meg av ham, du skal ikke bekymre deg for at noe vil skje med meg. En antydning til et smil kom til syne om munnen hennes, og øynene mørknet. – Herr Kruse og jeg er gamle kjente, det er ingen vits i å nekte for det lenger. Hun så inntrengende på Julie. – Ikke fortell din mor hva du så, vær så snill. Jeg skal sørge for at han aldri får sette sine ben i dette huset mer. Hun strøk Julie forsiktig over kinnet. – Gå nå, og tenk ikke mer på dette. God natt, Julie. 
– Jeg skal ikke si noe til mor, sa hun lavt. – God natt, Marie.

Til toppen

Bøker i serien