Farlig mørke (Heftet)

Serie: Evelinas drømmer 17

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Farlig mørke
Serie: Evelinas drømmer
Serienummer: 17
ISBN/EAN: 9788202691103
Kategori: Romanserier
Omtale Farlig mørke

Lilja er sterkt i tvil. Skal hun be flyktningene reise videre, eller skal hun gi dem mat og et sted og hvile? Og sette Kirsten, Helga og sitt eget liv i fare. Og hva ville Roald si hvis han fikk vite om det?

Lilja ba en stille bønn om at Kirsten ville forstå uten flere spørsmål, og ble straks bønnhørt. Kirsten tidde og trykket ansiktet inntil brystet hennes. Slik sto hun da tyskerne kom ned fra loftet igjen.
– Hva ... hva leter dere etter? våget Lilja seg til å spørre.
– Flyktninger. Tre voksne. En kvinne og to menn, svarte den ene tyskeren og satte et par harde øyne i Lilja. – Hvor er låve?

Til toppen

Andre utgaver

Farlig mørke
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

Mørket som senket seg da lykten sloknet, presset seg tett mellom låveveggene. Liljas hjerte banket hardt da hun mer følte enn så at mannen reiste seg foran henne. Lenger inne på låven hørte hun rasling i høyet og hviskende stemmer.
Sakte trakk hun seg tilbake. Bildet av ansiktet nede på gulvet hadde brent seg fast på netthinnen, men nå begynte hun å forstå at skyggene som lyset kastet over ansiktet, måtte ha bedratt henne. Det kunne ikke være ham.
– Ikke være redd, hørte hun mannen hviske i mørket. – Vi er ikke farlige. Vi vil bare hvile her en liten stund. Så drar vi videre. De andre ... vi har gjemt oss i høyet ...
– Vi? Hvem er dere? hvisket Lilja skjelvende.
– Vi er fem voksne og et barn.
Lilja stirret på mannen. Han var bare en mørk kontur foran henne i det svake kveldslyset som sivet inn gjennom låvedøren.
– Flyktninger? spurte hun.
– Ja. Hun kunne høre mannen trekke pusten i det dypt sukk.
– Ikke vær redd, sa Lilja. – Dere er trygge her. Vi ... er ikke tyskervennlige her på gården.
– Takk. Mannens sukk lød langt lettere nå. – Vi hadde håpet å komme oss over grensen i løpet av kvelden, men den ene av oss ... En kvinne ... Hun er ikke så sterk. Hun er så sliten. Vi var nødt til å finnet et sted vi kunne ta en hvil.
– Er det du som er losen?
– Vi er to. I tilfelle vi må dele oss og foreta en avledningsmanøver. Men dette er første gang jeg er med på denne ruten.
Lilja var sterkt i tvil om hva hun burde gjøre. Skulle hun be dem dra videre med en gang, eller kunne de bli på låven til de hadde fått hvilt seg? Helga og Kirsten hadde gått til sengs for mer enn en time siden, de sov helt sikkert nå. De trengte ikke å få vite om dette. Men var det for risikabelt å holde dem skjult?
– Vet du om tyskerne er på sporet etter dere? spurte hun nervøst.
– Nei, vi mener at vi er trygge. De tyske grensevaktene har spesielle dager de patruljerer visse strekninger. I dag er de lenger sør. Vi har fått vite at denne ruten er trygg akkurat nå, svarte mannen.
Han hvisket fremdeles. Likevel kunne Lilja høre at han skarret på r-ene, noe som fikk hjertet til å banke fortere. Ansiktet i lyset fra lykten ... Hun ble ikke kvitt det.
– Du sa at dere er to grenseloser.
– Ja, vi er to. Han andre har gått i forveien for å sondere terrenget. Han kommer vel snart ... Mannen tidde da en mørk skikkelse snek seg inn låvedøren og stanset like innenfor.
– Vi er oppdaget, sa mannen foran henne idet han snudde seg mot mannen i låvedøren.

Til toppen

Bøker i serien