En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet
En kort introduksjon / Ragnhild Hutchison
Forfatter: | Annechen Bahr Bugge |
Innbinding: | Fleksibind |
Utgivelsesår: | 2019 |
Antall sider: | 560 |
Forlag: | Cappelen Damm Akademisk |
Språk: | Bokmål |
ISBN/EAN: | 9788202549343 |
Fag: | Historie, Sosiologi |
Nivå: | Akademisk |
Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag.
Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere tar blant annet for seg spørsmålene:
En kort introduksjon / Ragnhild Hutchison