Filosofi for humanister (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 266
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215025957
Kategori: Filosofi
Omtale Filosofi for humanister
Poenget med å studere filosofi er å lære seg å filosofere. Det betyr ikke å lære seg noen store filosofers tanker, men å bruke dem til å forme sine egne tanker, til å komme frem til egne standpunkter.
«Filosofi for humanister» gir deg muligheten til å fordype deg i noen sentrale filosofiske temaer og problemstillinger knyttet til kunnskapens, etikkens og estetikkens grunnlag. Bruk boken til å utfordre deg selv til å tenke gjennom dine egne holdninger, hvordan de er forbundet med hverandre og hvilke følger de har. I møte med filosofiens kanskje uvante betraktningsmåter, får du en mulighet til se dine egne oppfatninger utenfra.

Boken har tre deler: Del I omhandler humanioras vitenskapsteori, hermeneutikk og ytringsfrihet. Del II handler om etikk, med vekt på normative etiske teorier og metaetikk. Del III tar for seg estetikk, med vekt på teorier om smak og kunstfilosofi.

«Filosofi for humanister» gir en tematisk innføring i filosofiske problemstillinger som er relevante for alle studenter ved humanistisk fakultet.

Til toppen

Andre utgaver

Filosofi for humanister
Bokmål Heftet 2021
Filosofi for humanister
Bokmål Ebok 2021