Flink pike (Innbundet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 475
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gone girl
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788281692374
Kategori: Krim og spenning og Thriller
Omtale Flink pike

Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femårs bryllupsdag, da hans kone Amy plutselig blir sporløst borte.

Politiet mistenker - nærmest av gammel vane - ektemannen. Når de undersøker datamaskinen hans, finner de spor av suspekte søk, og venner av Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Men hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen, og fremfor alt: Hvor er det blitt av Amy - søte, flinke, uskyldige Amy?

Med sitt varemerke som forfatter - et suverent fortellergrep, svart humor, drivende spenning og en dyp innsikt i forkvaklede menneskesinn - har Gillian Flynn skrevet en oppslukende og utspekulert thriller om kjærlighetens uhyggelige vrangside.

Til toppen

Andre utgaver

Flink pike
Bokmål Heftet 2014
Flink pike
Bokmål Ebok 2013
Gone girl
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Flink pike

Årets beste krim
- Adresseavisen

«Flink pike har alt. Absolutt alt. Den er nesten uutholdelig spennende. Den har et plot og en konstruksjon så utspekulert og intrikat at jeg bare må gi meg ende over." Terning seks
- Ingvar Ambjørnsen, VG

Forvent å bli hekta!
ELLE

Årets beste krim! Fremragende thriller om hvordan to tilsynelatende lykkelige mennesker skaper mistillit og avsky for hverandre ... slutten er usedvanlig overrumplende og vil mane til så mange ettertanker at sjansen for å begynne å lese boken på nytt, umiddelbart, er stor.
-
 Adresseavisen, (Terningkast 6)

Solid thrillerhåndverk ... Flink pike har alt som skal til for å holde leseren i ånde.
- NRK Kulturnytt

Snedig konstruert thriller.
- Stavanger Aftenblad

"Årets beste krim! Fremragende thriller om hvordan to tilsynelatende lykkelige mennesker skaper mistillit og avsky for hverandre … slutten er usedvanlig overrumplende og vil mane til så mange ettertanker at sjansen for å begynne å lese boken på nytt, umiddelbart, er stor."
Stein Roll i Adresseavisen

"Jeg kan ikke huske sist jeg leste en spenningsroman som så til de grader trollbandt meg som denne.Flink pike, eller Gone Girl, som er dens opprinnelige tittel, har alt. Absolutt alt. Den er nesten uutholdelig spennende. Den har et plot og en konstruksjon så utspekulert og intrikat at jeg bare må gi meg ende over. Dertil kommer at boken er skrevet av en forfatter med et språk og en observasjonsevne som er helt fabelaktig. Og som om ikke dette kunne være nok, er den også rasende morsom. Det er ikke ofte jeg ler høyt av en krim, men «Flink pike» fikk meg til å skoggerle gang på gang.

HAR ALT: - Flink pike har alt. Absolutt alt. Den er nesten uutholdelig spennende. Den har et plot og en konstruksjon så utspekulert og intrikat at jeg bare må gi meg ende over.Til sammen gir dette en nesten fem hundre siders underholdningsgigant. Jeg vet at det høres forferdelig ut, og jeg ber om tilgivelse for at jeg setter det på papiret. Men dersom du bare har tenkt å lese en eneste kriminalroman dette året, så velg denne."
Ingvar Ambjørnsen

Dagens Næringsliv anmeldte den amerikanske utgaven sommeren 2012:«Historien om samlivet mellom Nick og Amy er som å lese Dante i revers: Fra himmelen via skjærsilden, lukt ned i inferno. Gillian Flynn har med tre romaner etablert seg i det absolutte toppsjiktet av amerikanske thrilerforfattere, og ‘Gone girl’ (Flink pike) er det foreløbige høydepunktet. Intelligent, skremmende og skrekkelig morsomt.» – Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Skarp som en ishakke... spektakulært snedig... imponerende utspekulert." - New York Times

Til toppen