Folket, det er meg (Innbundet)

den europeiske høyrepopulismens vekst og framtid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 303
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Folket, det er meg
ISBN/EAN: 9788243010734
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Folket, det er meg
2017 var året da høyrepopulismen skulle seire i land etter land. Inspirert av Brexit-sjokket i Storbritannia og Donald Trumps seier i USA, samlet Europas høyrepopulister seg i Koblenz i Tyskland. Her var selvsikre og intense Marine Le Pen. Her talte den kompromissløse nederlandske politikeren Geert Wilders smilende i sin designerdress. På scenen sto strikte Frauke Petry fra Tyskland og den folkelige norditalieneren Matteo Salvini. Disse partilederne representerer Europas fremtid - mente de selv - for de leder an i kampen mot EU, mot innvandring og for en ny patriotisme. «Historien skrives foran øynene våre», fortalte en begeistret Marine Le Pen.

Forfatter Simen Ekern har reist gjennom Europa og møtt partiledere, ideologer og velgere for å fortelle om vår tids mest omdiskuterte politiske bevegelser. Franske Le Pen er frontfiguren i alliansen, og Ekern viser hvordan hun overtok partiet fra sin far og gjorde Nasjonal Front til et moderne og stuerent parti. Da hun tapte presidentvalget våren 2017, konkluderte EU-parlamentets president med at «Populismens vekstsesong er over». Simen Ekern forklarer hvorfor det kan være for tidlig å puste lettet ut.

«Folket, det er meg» er en bok som både opplyser, overrasker og underholder med sine kunnskapsrike analyser og reportasjer.

Til toppen

Andre utgaver

Folket, det er meg
Bokmål Ebok 2017