For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 357
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205500150
Kategori: Romaner
Omtale For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges
Kritikerfavoritt i pocket! For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en roman om Krister Larsen, elektriker med yrkesstolthet og ryggprolapser. Det er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Om kjærlighet, aggresjonsmestring og svart arbeid. Kåret til en av ÅRETS BESTE BØKER av Klassekampen, Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen. «Kyrre Andreassens språk savner sidestykke blant de siste årenes norske romaner.»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen «... eksemplarisk for sjangeren monolog, ikke minst fordi språket er så hektende: Det er som skriftliggjører av muntlig språkbruk Andreassen utmerker seg, når han gir stemme til en av de skakkjørte blant oss. Fortellerstemmen oppviser muntlighetens alle regnbuefarger.»
Espen Grønlie, Vagant «Overbevisende comeback.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet «Vi som siden 2006 har ventet på mer fra Kyrre Andreassen har ikke ventet forgjeves.»
Leif Ekle, NRK «Gjemt bak den underlige romantittelen Og forøvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges skjuler det seg en liten perle.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen  «Romanen er fullt fortjent nominert til Brageprisen.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten «... den nye romanen hans er særs grundig gjennomtenkt og skriven med eit språk som er både originalt, truverdig og konsekvent, ikkje minst når det bryt med reglane ... Romanen er kort sagt imponerande god.»
Odd W. Surén, Dag og Tid  «Andreassen er en framifrå miljøskildrer, her møter vi boligfeltnorge med sine sammenligningskonkurranser av bil, hage og materielle verdier, manglende interesse for politikk, dæsj av fremmedfrykt og sladder, samt hverdagslykke og oppofrelse for barnas idretts- og korpsaktiviteter ... mye humor stiger opp fra det jeg antar er hans buskerudske karakteristikkevne.»
Morten Langeland, Klassekampen

Til toppen

Flere bøker av Kyrre Andreassen:

Bøker i serien