Forførende spill (Heftet)

Serie: Breidablikk 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Forførende spill
Serie: Breidablikk
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202482183
Kategori: Romanserier
Omtale Forførende spill

I doktorgården er det store forandringer. Truls skal i vei på lofotfisket, og Bera og Dina er begge konfirmanter. Før Gabriel får sukk for seg, har Agnete ryddet rivalinnen Marie av veien og fått ham i garnet. Bera kan ikke fordra den utspekulerte lensmannsdatteren, som blir husvarm uhyggelig fort …

Sydamen lot bladet synke. «Elleve underskjørt?»

«E det et problem før dæ?» Agnetes stemme var skarp.

«Æ tenkte bare på at stoffet må bestilles.»

Agnete kjente raseriet stige, og det ble tyngre å puste. Skulle hun være nødt til å stå brud i et slaskete, tynt skjørt, bare fordi dette udugelige kvinnemennesket …

Til toppen

Andre utgaver

Forførende spill
Bokmål Ebok 2015
Forførende spill
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

Bera gikk rett til kjøkkenet og stilte seg midt på gulvet. Truls stablet ved i kassen ved ovnen, Dina og Elen laget mat. Men alle tre stanset og så på henne da hun bare ble stående. 
«Dokker har tidligar fått beskjed om bryllupet som skull stå mellom han Gabriel og ho frøken Marie. Det e nu avlyst!» 
«Avlyst?» Elen var den første som fikk talens bruk. «Men kjære vene … De kan da ikke bare la vær å gift sæ. Æ har jo allerede planlagt en heil masse. Ja, æ e faktisk i gang med å skriv menyen, og …» 
«Han skal gift sæ med ho Agnete i stedet.» 
«Ho Agnete?» Elen så ut som hun skulle falle sammen hvert øyeblikk. Hun grep etter en stolrygg og la den andre hånden på brystet. «Nu skal de fattige ha takk. Ka e det som har fløgge i han Gabriel? Æ må ta en prat med han, det her går ikke.» 
«Nei,» sa Bera og sperret veien. «Æ kom før å gje beskjed om at han treng ro, og alt skal gå gjennom mæ, inntel dokker får beskjed om nåkka anna.» 
«Æ må sætt mæ,» sa Elen og dumpet ned på stolen. 
«E det nån spørsmål?» spurte Bera og fanget blikkene til Dina og Truls. De ristet begge på hodet, men Bera så at Truls var full av spørsmål. Han kjente henne godt nok til å vite at hun satt inne med mye mer enn hun fortalte. Han ville nok ta del i det, mest fordi han var hennes beste venn. Den man oftest fortalte alt til. Bare at i dette tilfellet kunne hun ikke. 
«Æ e i nærheten vesst det e nåkka,» sa hun og gikk ut. Døren ble lukket stille, men bestemt bak henne. Så hørtes bare de skarpe skohælene over gulvet, før en ny dør ble lukket. 
Resten av dagen holdt Bera seg borte fra Truls. Hun hadde ikke tid til ham akkurat nå, sa hun da han kom etter henne. Hun var på vei ut et ærend, men stanset da han tok henne i armen. 
«Koffer unngår du mæ?» spurte han. «Du oppfør dæ som om æ skull vær spedalsk.» 
Da hun svarte at hun ikke hadde tid til ham, tok han et lite skritt tilbake. «E æ så brysom, så skal æ ikke plag dæ.» 
«Vent,» ba hun, men han gikk videre. Likevel nådde hun ham fort igjen. «Æ meint ikke nåkka ondt med det.» 
«Nei vel?» Han stanset så vidt, men hun så på ham at han hadde det travelt med å komme seg videre. 
«Men så prøv nu å førstå. Han Gabriel treng mæ nu.» 
«Han Gabriel? Det får æ mæ ikke tel å tru. Det e nåkka som ikke stem her, Bera. Han e far din og send da ikke dæ inn på kjøkkenet med sånne beskjeda. Ka e det som foregår?» Han ble smal i blikket og fortsatte: «Det e som en hønsegård der inne nu. Kor du trur ho Elen og ho Dina kakla! Æ trur æ blir tullat.» 
Brått følte hun seg så mye eldre enn ham. «Han Gabriel sendt mæ ikke dit, æ gjor det uten hannes vitende. Førdi han har det ondt nu. Kan du prøv å forestill dæ kordan det mått vær å bryt førlovelsen med ho Marie for å gift sæ med ho Agnete. Æ vil bare gje han tid tel å samle krefter, så får han sjøl overta.» 
Han så vekk, tygget litt på ordene hennes, før han møtte blikket hennes igjen. «Unnskyld. Æ va en tosk som ikke førsto.» 

Til toppen

Bøker i serien