Forspill (Heftet)

Serie: Nordlys 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nordlys
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202656287
Kategori: Romanserier
Omtale Forspill

Det blir et rørende møte da Erling treffer sin sønn for første gang.

Thomas hadde begynt å venne seg til at moren var borte, da en mann kom og rakte ham en gul teddybjørn. Den var myk og god å ta på, og han bet prøvende i sløyfen som hang rundt halsen til bamsen. Deretter tok han noen nølende skritt, nærmest bare for å vise at han kunne.
– Så flink du er! roste den fremmede mannen.
Stemmen hans var mild og kjærlig, og Thomas ble modigere. Da mannen smilte til ham, smilte han tilbake.

Til toppen

Andre utgaver

Forspill
Bokmål Ebok 2021
Forspill
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

Lilly Kristoffersen vred hendene nervøst og studerte det dekkede bordet. Damaskduk og hvite lys i krystallstaker. Det fineste serviset og sølvbestikk og servietter med gullkanter. I ovnen hadde hun en elgstek, og på hennes ordre hadde Trygve funnet frem en flaske rødvin. Hun hadde laget sjampinjongstuing og tyttebærgelé. Huset var vasket til det skinte, og gjesterommet gjort i stand. Selv var hun pyntet i silkebluse og tettsittende skjørt med bredt belte i livet. Hun var velfrisert, diskré sminket, og neglene var lakkert i mørk purpur. Alt var klart, avgjorde hun og trippet en ny runde rundt i stuen for å være helt sikker.
Familien hennes satt i sofaen og betraktet henne, målløse og til dels småforvirret over alt oppstusset. Også de var pyntet og gjort klare som om det var både julekvelden og 17. mai på en og samme dag. Linn var den eneste av dem som syntes det var stas å sitte stivpyntet på en ganske vanlig onsdag. Niåringen følte seg som en prinsesse der hun satt i småblomstret Laura Ashley-kjole og det blonde håret kunstferdig satt opp i en fransk flette. Broren Lasse rørte urolig på seg i findressen og klaget innimellom over at slipset strammet. Han var nylig fylt ti og ville mye heller ha vært ute og syklet, men et strengt blikk fra moren var nok til at han fant ut at det var best å bli sittende.
Trygve Kristoffersen lengtet også ut av dressen og tilbake i flanellskjorta og de atskillig mer behagelige dongeribuksene. Han tenkte på at han hadde noe arbeid som skulle gjøres med et av vogntogene, men heller ikke han våget annet enn å bli sittende rolig i sofaen og vente på det viktige besøket. Den kraftige og storvokste mannen sukket lydløst mens han betraktet sin kone som vekslet mellom å gå rastløs rundt i stuen, kikke ut av vinduet og vurdere bordet som var dekket så pent at en skulle tro de minst ventet kongelige.

Til toppen

Bøker i serien