Ført bak lyset (Heftet)

Serie: Nattsvermere 13

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nattsvermere
Serienummer: 13
ISBN/EAN: 9788202734794
Kategori: Romanserier
Omtale Ført bak lyset

Vilja må love Gard at hun ikke forteller noen om det hun har funnet ut. Han er redd for hva faren kan finne på hvis han får vite sannheten.
Aila tilbringer stadig mer tid på Darnly House. Williams far har tatt godt imot henne, men så begynner han å oppføre seg underlig.

Døren inn til arbeidsværelset sto halvåpen. Idet hun nærmet seg, hørte hun stemmen til Cecil:
– Det blir som jeg har sagt, sa han. – Guttungen kan ikke flytte hit. Det passer seg ikke.
Noe strammet til i brystet da hun listet seg nærmere. Hvem snakket de om? Hun ble stående bak døren og lytte.
– Du kan ikke mene dette, far, sa William. Stemmen var opprørt.

Til toppen

Andre utgaver

Ført bak lyset
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Vilja stirret forskrekket på Lina. Skrikene hennes flerret gjennom rommet og ut gjennom det åpne vinduet. Det var som om hun hadde mistet forstanden.
Gard grep hendene hennes og holdt dem i et fast grep.
– Ta deg sammen, Lina, sa han vennlig, men bestemt. – Vær så snill. Vi skal finne ut av dette.
Lina ble stående og hulke inn mot brystet hans. Gard strøk henne over ryggen til gråten stilnet. Vilja sto bare og så på, usikker på hva hun skulle foreta seg.
– Jeg er så lei meg, hadde jeg visst ... Stemmen hans døde bort, ansiktet var askegrått og øynene så fulle av fortvilelse at Vilja fikk vondt av ham.
Lina trakk seg ut av armene hans, dro håndbaken over ansiktet og snudde seg mot Vilja. Ansiktet var rødt og hovent, men øynene var svarte av raseri.
– Forstår du hva du har gjort, din hevngjerrige tøs? Før Vilja fikk sukk for seg, tok Lina et steg mot henne, fingrene klemte som klør om armen hennes da hun dro henne opp og holdt henne som i en skrustikke. – Hvorfor, Vilja? Forstår du ikke at mor lyver? Hun kan ikke ha vært ved sine fulle fem da hun skrev dette.
Vilja møtte blikket hennes.
– Hvorfor skulle hun lyve om noe slikt? Slipp meg, Lina, det gjør vondt. Vilja kjente smerten fra det harde grepet, men hun bet tennene sammen.
– Hva mer fortalte min mor deg? sa Lina hardt og strammet grepet. – Svar meg. Du løy til meg den dagen mor døde. Du sa at hun aldri hadde betrodd seg til deg.
– Slipp meg, gjentok Vilja.
– Ikke før du forteller meg hva mor har fortalt deg.
Det var noe truende i stemmen hennes, og øynene glødet av sinne.
– Slipp henne, Lina, sa Gard trett. – Det hjelper ikke å være sint på Vilja, dette er ikke hennes skyld. Det var din mor som førte oss bak lyset. Sett deg, vi må snakke ordentlig om dette.
Lina adlød motvillig, hun sank ned på en stol og begynte å gråte igjen.
– Jeg forstår bare ikke hvorfor hun ikke sa noe da vi giftet oss. Det er så skammelig, så nedverdigende ... Hun tidde og så ned.
Vilja gned armen og satte seg igjen. Hun så på Lina. Et øyeblikk syntes hun synd på henne.
– Jeg vet ikke hvorfor hun aldri sa noe, men jeg tror hun skammet seg. Da du sa at du var gravid med Gards barn, var det for sent. Hvorfor løy du? Det var aldri noe barn på vei, var det vel? Du var villig til å lyve for å få Gard, fordi du var sjalu på Aila. Moren din var en fantastisk kvinne, men hemmeligheten hun måtte bære på, gjorde henne syk. Hva ville du ha gjort hvis hun hadde fortalt deg at du skulle ha barn med din egen bror?
Lina skjulte ansiktet i hendene og begynte å gråte igjen.

Til toppen

Bøker i serien