Fortidens skygge (Heftet)

Serie: Veien hjem 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fortidens skygge
Serie: Veien hjem
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202503031
Kategori: Romanserier
Omtale Fortidens skygge

To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering.
Kornelia føler det som hele verden raser sammen rundt henne når bestefaren ber Jonas ta henne med og forsvinne. De ville ikke ha henne. De ville ikke at hun skulle komme tilbake til dem.

– Bestefar … Hun tok et skritt frem så hele henne kom til syne ved foten av trappen. Men bestefaren hadde allerede smelt igjen døren foran ansiktet på Jonas.

Til toppen

Andre utgaver

Fortidens skygge
Bokmål Ebok 2016
Fortidens skygge
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

Kornelia hadde stilt seg opp helt inntil husveggen, like ved trappen, så bestefaren kunne ikke se henne fra sin plass i døråpningen. Med den ene hånden i et klamt og hardt grep om hanken på kofferten, sto hun og nærmest holdt pusten mens hun hørte Jonas kremte og rense strupen før han sa:
– Herr Abrahamsen …
Han rakk ikke å si mer før bestefarens stemme lød inne fra gangen, lav og hvesende, men likevel høy nok til at Kornelia hørte hvert ord:
– Jonas Nymoen! Hvordan våger du å komme her …?
– Herr Abrahamsen, vær så snill. Hør på meg, avbrøt Jonas ham bønnfallende.
– Kom deg vekk herfra! Ikke vis deg her igjen! Du har vel gjort Katrine nok vondt, om du ikke skal komme hit og ødelegge selveste bryllupsdagen for henne! Bestefarens stemme dirret av sinne.
– Bryllupsdag … Jonas virket himmelfallen. – Jeg beklager … jeg … jeg visste ikke …
– Så se å forsvinne, så vi kan fortsette feiringen av de nygifte! 
Inne fra huset hørte Kornelia bestemoren rope:
– Linus, hvem er det?
– Ikke noe å bry seg om, bare en tater som vil selge noe, ropte bestefaren tilbake. Og så, med den samme lave, hvesende stemmen: – Så … forsvinn!
– Men hør …
– Forsvinn, sa jeg!
Kornelia hadde sluppet taket i kofferten. Nå sto hun og presset hendene hardt mot munnen, som om hun på den måten kunne stoppe gråten som var på vei opp over strupehodet. Men presset ble for stort. Et sårt hulk slapp ut mellom de klamme hendene, og med blikket festet på Jonas, som sto på trappen og stirret sint på den eldre mannen i døråpningen, så hun at de såre hulkene hadde nådd bestefarens ører. Nå stakk han hodet ut av døren og snudde seg mot henne. 
– Ta med deg kjæresten din, eller hvem hun er, og forsvinn. Og ikke vis deg her mer! freste han. – La oss … la Katrine være i fred!

Til toppen

Bøker i serien