Fremmed fugl (Heftet)

Serie: Evelinas drømmer 23

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Evelinas drømmer
Serienummer: 23
ISBN/EAN: 9788202734947
Kategori: Romanserier
Omtale Fremmed fugl

Rickard tåler ikke at Evelina tar til motmæle, og nekter henne å treffe Johanna og Julie etter at de har flyttet for seg selv. Så når fødselen setter i gang, er Julie alene hjemme med moren.

– Gjør som jeg sier, Julie! Johannas stemme var en blanding av sinne, panikk og fortvilelse. – Hjelp meg, Julie. Gjør noe!
Men Julie klarte ikke lee seg. Hun bare satt der stiv av skrekk, overbevist om at nå tok Gud fra henne den kjæreste hun hadde. Nå tok han moren.

Til toppen

Andre utgaver

Fremmed fugl
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

– Jeg kommer ikke til å be ham om unnskyldning for det jeg sa, hvis det er det han tror. Evelina brøt den tause muren mellom dem.
– Rickard tar ikke imot unnskyldninger fra noen, svarte Johanna spakt. – Var det nødvendig å ta så hardt i?
– Ja, det var det. En gang måtte jeg si fra, svarte Evelina hardt. – Han tyranniserer oss alle. Vi får knapt lov til å ha våre egne meninger. Jeg har flere ganger opplevd at han har kommet hjem og gått rett bort og skrudd av radioen hvis jeg har hatt den på når jeg har hjulpet deg med klesvasken eller å lage mat eller noe annet. Og om jeg vil ha lampen over sofaen tent når jeg sitter sammen med deg her inne og strikker eller spiller et spill med Julie, mener jeg at det er min sak, han trenger ikke å skru den av. Det er faktisk jeg som betaler for strømmen. Selv om jeg nærmer meg åtti, behøver han ikke å behandle meg som en senil tulling. Jeg er minst like klar i hodet og like sprek til beins som han. Jeg har fremdeles vett og forstand i behold, og vet å oppføre meg som folk. Han derimot, har helt glemt hva normal folkeskikk går ut på. Hvis han noen gang har lært det. Evelina trakk pusten før hun fortsatte med sint stemme: – Jeg finner meg ikke i dette lenger. Jeg har ikke sagt dette før, for jeg ville ikke såre deg, Johanna, men nå sier jeg det rett ut: Jeg har aldri klart å like den mannen. Helt fra første gang han kom hjem til oss og prøvde å smiske med Julie og meg, så jeg hvor falsk han var. Jeg så hvor sint han ble da Julie knuste den grammofonplaten. Han prøvde å skjule det med å snakke rolig til henne, men jeg så det. Jeg så det iskalde sinnet i øynene hans. Den mannen er ond, Johanna.
– Evelina, han er ikke slik som du tror, sa Johanna. – Ikke alltid ... Han kan være snill og omtenksom også. Men han har problemer med en av arbeidskompisene på verkstedet, og han har mye å tenke på ... Noen ganger, når han har en dårlig dag ...
– Ikke prøv å forsvare ham, Johanna, avbrøt Evelina henne. – Joda, han er kanskje ansvarsbevisst og i fast arbeid og alt det der. Men jeg ser hvor stor makt han har fått over deg. Hvordan du krymper deg under hans sinne. Jeg ser hvordan han ødelegger både deg og Julie. Jeg håpet at jeg tok feil av ham, at han var en bra mann, han klarte nesten å sjarmere meg og lure meg i begynnelsen. Derfor valgte jeg å overse de mindre sympatiske sidene ved ham. Jeg trodde en stund at han kunne gi dere et godt liv. Men nå begynner jeg å tvile på det. Jeg klarer ikke å like ham.
– Da er det jo bra at vi flytter. Johanna begynte å gråte igjen.
– Slik sett er det bra, ja, svarte Evelina. Ordene var hardere enn stemmen. – Jeg orker ikke å gå her og se på at han ødelegger jentungen. Og deg. Jeg orker det simpelthen ikke. Men det kommer til å gjøre veldig vondt å se dere flytte. Dere to, du og Julie, har vært en så viktig del av livet og hverdagen min lenge nå, så hvordan jeg skal klare å bo her uten dere, vet jeg ikke. Men Rickard sa det jo, du er hans nå. Og Julie er din. Jeg kan ikke holde på dere. Selv om jeg er av den formening at ingen kan eie et annet menneske.
– Vi kommer ikke til å bo så langt unna, snufset Johanna og tørket tårene. – Det huset han snakker om ligger et sted mellom Alvern og Tangen. Vi kommer jo på besøk og kan ...
– Hørte du ikke hva han sa? avbrøt Evelina henne. – Jeg får ikke lov til å ha kontakt med dere. Bare det, Johanna, viser hvor ond han er. En stor egoist! Så om Rickard flytter ... noe jeg faktisk håper at han gjør ... Og du ... hvis du vil bli boende her med Julie, så kan du det.
– Vi er gift, Evelina! Johanna så oppgitt på henne. – Rickard og jeg er mann og hustru! Vi er en familie.

Til toppen

Bøker i serien