Fremtid uten fortid (Heftet)

Serie: Veien hjem 29

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Veien hjem
Serienummer: 29
ISBN/EAN: 9788202613907
Kategori: Romanserier
Omtale Fremtid uten fortid

Espen får vite at hans kolleger er blant de omkomne og skadde etter jordskjelvet. Men hva med Amanda, som bodde på samme hotell?

Asbjørn tidde brått da Espen kom inn i stuen. Der ble han stående med frakken på og uniformsluen langt bak på hodet. Ansiktet var askegrått og øynene hovne og rødkantet.
– Espen ... har du fått høre ...? Linnea kjente ikke igjen sin egen stemme da Espen la fra seg luen på en stolrygg, vrengte av seg frakken og gikk bort og omfavnet henne.

Til toppen

Andre utgaver

Fremtid uten fortid
Bokmål Ebok 2019
Fremtid uten fortid
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

Vekkeklokken hadde ennå ikke ringt da Espen ble vekket av telefonen. Han så på klokken og smilte. Det måtte være Amanda som ringte fra Los Angeles. Det var kveld der borte nå. Hun tenkte sikkert ikke over at han lå og sov. Han skulle ikke ut og fly, så han hadde gledet seg til en lang og doven morgen. Linnea, som var der for å ta seg av Charlotte, pleide å stå opp tidlig for å ta seg av barnebarnet. Da kunne han tillate seg å sove litt lenger. Han hadde et telefonapparat på nattbordet, så nå fikk han tatt den før svigermoren kastet seg over den inne i stuen. – God morgen, Amanda ... Men det var ikke Amanda. Det var moren hans som ringte fra Mo. – Espen, er du våken? Han kunne høre at hun var oppskaket. Hun hadde ikke vært helt frisk denne vinteren, så nå ble han redd for at hun hadde blitt verre. – Jeg er våken, svarte han og kvalte en gjesp. – Har Amanda reist? – Ja, hun reiste i går. – Var det Los Angeles hun skulle til? – Ja. – Og du ... Har du hørt noe fra henne? – Nei ... Hun har vel ikke brydd seg med å ringe når hun vet at det har vært natt her hjemme. – Så du har ikke hørt det? Du vet ingenting om det? – Om hva da? Espen satte seg opp i sengen med telefonrøret klemt mellom skulderen og øret mens han tok opp sigarettpakken fra nattbordet og tente en røyk. Han hadde lovet Amanda å kutte ut morgenrøyken, den var en av de uvanene han hadde vanskeligst for å kvitte seg med. Egentlig burde han vel slutte å røyke, nå som han visste hvor helsefarlig det var, men ennå var han ikke motivert nok. – Hva er det jeg skal ha hørt om? gjentok han og prøvde å vri hodet frem og tilbake for å myke opp stive nakkemuskler. Han måtte ha ligget forkjært de siste timene. – Vet du det ikke? Har du ikke hørt morgennyhetene? Han hørte at morens stemme skalv lett. – Mamma, jeg har ikke stått opp ennå. Du vekket meg faktisk. Det ble stille i den andre enden, så sa moren med en stemme som lød som om hun måtte ta seg sammen for å snakke rolig: – Da har det vel ikke skjedd noe med henne. Hvis du ikke har hørt noe, mener jeg. – Mamma, kan du fortelle meg hva dette handler om? Espen merket at han begynte å bli irritert. – Hva er det du har hørt som jeg ikke vet noe om? Det oppsto en ny pause i den andre enden, så kom det med tung røst: – Det har vært et stort jordskjelv. Vi hørte om det på nyhetene med det samme vi sto opp i dag. – I Los Angeles? Espen var plutselig lys våken. Han slukket sigaretten, slo teppet til side og satte seg opp på sengekanten. – Ja. Det har visst vært et kraftig skjelv. – Har ... har det gått tapt menneskeliv?

Til toppen

Bøker i serien