Frihet (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 592
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Freedom
Oversatt av: Carlsen, Monica
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202347932
Kategori: Romaner
Omtale Frihet

Patty og Walter Berglund var en pryd for et hvilket som helst nabolag. Og man kan trygt si at Barrier Street i St. Paul ble en langt hyggeligere gate å bo i etter at de kom. Patty var en misunnelsesverdig mor og Walters drømmehustru. Og Walter -- han syklet daglig til jobben som advokat med miljøspørsmål som spesiale. Sammen gjorde Berglunds sitt beste for at verden skulle bli et bedre sted å være.

Men nå, i det nye årtusenet, har noe skjedd. Det perfekte bildet begynner å slå sprekker.

Jonathan Franzen fikk sitt gjennombrudd med romanen Korrigeringer, som ble utgitt på norsk i 2002. Romanen ble hedret med The National Book Award. Franzen regnes som en av de toneangivende amerikanske forfatterene.

Til toppen

Et mesterverk

Andre utgaver

Frihet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Frihet
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Jonathan Franzen:

Anmeldelser Frihet

"Hans nye roman har vært omgitt med nesten usannsynlig høye forventninger, og han skuffer nok heller ingen. Frihet er en viktig og vedkommende bok.(...) I denne eksistensialistiske såpeoperaen har han også funnet plass til rikelige mengder røff humor, syndig begjær og parodiske personligheter."

Sindre Hovdenakk, VG

"Den amerikanske ideen om frihet skildres i all den bredde og dybde den fortjener i Jonathans Franzens oppsiktsvekkende morsomme og innsiktsfulle roman "Freedom. (...)
Denne romanen kommer til å stå som et kulturelt referansepunkt i mange år fremover."
 

Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

 

"En bok fra, om og for vår tid - en tradisjonell, realistisk roman og et mesterverk av uvanlig styrke.(...) Les, og fortvil. Les, og juble. Det finnes bøker som kan forandre ens liv; Freedom har slike egenskaper."

 Hans H. Skei, Aftenposten

 

"Norgesaktuelle Jonathan Franzen, hobbyornitolog og samtidskronikør, har gjort det igjen. Frihet er en unik roman, setning for setning, skjebne for skjebne, idé for idé.(...) spørsmålet er om ikke Jonathan Franzens nye bok vil komme til å leve evig."

Simen Gonsholt, Dagbladet

Til toppen

Bøker i serien