Full spredning av Nina Lykke (Ebok)
Ebok

Full spredning (Ebok)

en legeroman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.32 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249521739
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Full spredning
"Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege. Jeg har vært gjennom alt sammen, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt; annenhver overskrift i avisene og på nettet får friske mennesker til å tro at hvis de bare slutter å spise brød eller ost, vil alt falle på plass. De middelaldrende forstår ikke hvorfor de er så trette hele tiden. Det er fordi du begynner å bli gammel, forteller jeg dem, men de tror at dette med aldring ikke gjelder dem, slik de tror at dette med døden ikke gjelder dem. At det kommer til å gjøres et unntak i deres tilfelle".

Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig dukket opp på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Elin vet at noe må løsne, men foreløpig sitter hun fast på kontoret, i en slags katatonisk tilstand. I kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser - med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Gro.

"Full spredning" er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.

Til toppen

Skarpt, sanselig og svært underholdende … I tillegg er romanen ubetalelig morsom ... Det er blitt en herlig leseopplevelse, men er det ingenting jeg har å klage over? Jo, at romanen kunne vært lengre enn sine 288 sider!
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN

Andre utgaver

Full spredning
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Full spredning
Bokmål Innbundet 2019
Full spredning
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Full spredning

«Skarpt, sanselig og svært underholdende … I tillegg er romanen ubetalelig morsom ... Det er blitt en herlig leseopplevelse, men er det ingenting jeg har å klage over? Jo, at romanen kunne vært lengre enn sine 288 sider!»
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN (terningkast 6)

«Ingen beskriver den hvite middelklassens uutholdelige letthet morsommere enn Nina Lykke. Etter suksessen med Nei og atter nei i 2016 fikk Nina Lykke mange fans. De kommer ikke til å bli skuffet»
TRINE SAUGESTAD HATLEN, VG (terningkast 5)

«Humoren er raust til stede også i legeromanen, og Lykke bruker både stetoskop og terapeutblikk til å stille diagnoser på moderne bymennesker elendige forfatning ... Lykke skriver med en suveren blanding av erkjennelse og humor»
INGER BENTZRUD, DAGBLADET (terningkast 5)

«Nina Lykke er en av norsk litteraturs mest begavede satirikere ... Som en moderne Jane Austen har Nina Lykke en vidunderlig evne til å gjennomskue og ironisere over typisk allmennmenneskelig dårskap. Hvem kan vel motstå noe slikt?»
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN

«Lykkes utroskapsroman burde skrives ut på blå resept. Sylskarpt og fornøyelig om det forbudte ... en av våre skarpeste observatører på ekteskap og samliv ... Årets bok går rett til kjernen, og er hennes beste til nå, fordi den er hennes modigste ... Med beksvart humor og en god dose empati beskriver hun alt det ubegripelige vi driver med, i et forsøk på å komme i vater. Alle som har levd litt, hatt en relasjon med et annet menneske, vil finne noen setninger å streke under her»
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

«Grøssande fryd. Nina Lykkes roman syner kor gale det kan gå når vi ikkje set pris på det vi har, medan vi har det ... Satiren er skarp og ramsalt, båe romanane er ein grøssande fryd å lese. Med eit sikkert grep om forteljing og språk syner forfattaren oss dårskapen i tida vi lever i - og at nokpunktet for lengst er overskride»
HILDE VESAAS, DAG OG TID

«Den infernalske humoren er den fremste kvaliteten i Full spredning. Lykke tek ting på kornet ... Lykke-lesaren kjenner seg rett og slett råka i sjølvinnsikta si»
EIVIND MYKLEBUST, KLASSEKAMPEN

Til toppen