Furuset (Heftet)

Serie:  140

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 224
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 140
ISBN/EAN: 9788202335960
Kategori: Romaner
Omtale Furuset

Furuset er en forstadsroman om å ta et steg tilbake for kanskje å ta to fram. Den er Linn Strømsborgs andre etter debuten med Roskilde i 2009.

Etter at Eva har levert master og drukket sjampis på taket og hengt en sommer med bestevennen Miriam, som skal til Paris til høsten, går det opp for henne at hun ikke aner hva hun skal ta seg til. Nå som verden er åpen og alt er mulig, forsvinner plutselig handlekraften. Hun bestemmer seg for å flytte hjem til mamma og pappa. Midlertidig, så klart. Til hun finner en jobb. Til hun kanskje har litt penger igjen.

Mamma og pappa bor der de alltid bar bodd: på Furuset. Det gjør også den gamle vennegjengen til Eva, som hun mista litt i studietida. De har ikke dratt noe sted. Og før Eva vet ordet av det er hun, med sitt nye liv, tilbake i sin første verden. Det ligger en slags frivillig ufrivillighet i alt Eva foretar seg, og passivitet, som om hun både vil og ikke vil at livet skal skje med henne. Men når biler begynner å gå i lufta rundt henne, og foreldra finner det for godt å gå fra hverandre, skjønner hun at hun må varme opp og komme seg ut på bana. Men gjøre hva der?

Til toppen

En bevegende og vakker fortelling om voksenlivet som ikke kom da det skulle.
Leif Ekle, NRK

Andre utgaver

Furuset
Bokmål Heftet 2014
Furuset
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Linn Strømsborg:

Anmeldelser Furuset

«En bevegende og vakker fortelling om voksenlivet som ikke kom da det skulle. (…) Det er heller slik at hvert ti-år og sted trenger sin unge Werther, eller sin Eva fra nettopp Furuset.»
Leif Ekle, NRK

«Linn Strømsborg har skrive ein sjarmerande roman full av popkulturelle referansar om vakuumet etter masteroppgåva.»
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

«Strømsborg klarer a? fortelle mye med et kortfattet spra?k og fa? virkemidler; hun er god til a? oppsummere og spissformulere romanens tema i sma? episoder og med knappe, konsise setninger … Man kan glede seg over disse gløttene av de store sammenhengene og kjenne seg igjen i tilstanden som hovedpersonen opplever, enten man kommer fra Furuset, Eskilstuna, eller hvilket som helst annet sted.»
Terningkast 5, Ragnfrid Myhr, Trønderavisa

«Furuset er en oppvekstskildring fra drabant-Norge i stil med Roy Jacobsens fortellinger fra Årvoll, Tove Nilsens fra Bøler, Jan Kjærstads fra Grorud og Per Pettersons fra Veitvet … En roman fra Drabantby-Oslo på 1990- og 2000-tallet som ikke handler om innvandring, segregering og kulturkonflikter. Det er oppsiktsvekkende. Kanskje er det et tegn på at integreringen har nådd et modenhetsnivå og at utfordringene ikke er så store som avisoverskriftene vil ha det til. Perspektivet er uansett forfriskende …»
Stian Bromark, Dagsavisen

«Det er i det hele tatt en tiltalende alminnelighet og befriende hverdagslighet her som gjør Furuset til en undrende, undersøkende, velskrevet og sjarmerende eksistensrapport – og ytterligere bekrefter at Strømsborg er en særegen stemme.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Furuset er en glimrende roman om å sette livet på vent, enda du ikke helt vet hva du venter på … en absolutt nydelig bok som jeg unner absolutt alle å lese.»
 Maren Skolem, Radio Revolt

«Strømsborg er en mester i å skape stemning. Som når du hører en sang fra sommeren 2011 og i noen sekunder føler det samme som du gjorde akkurat den sommeren…. Det er hennes evne til å skrive miljø om til individer som berører hverandre, som gjør boken til en sterk leseropplevelse.»
Nordis Tennes, Bøygen

Til toppen

Bøker i serien