Fyrsten (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 429
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210052965
Kategori: Romaner
Omtale Fyrsten
Han er her igjen! Wonderboy er tilbake! Tretten år etter dot.com-kollapsen har Christian von der Hall skjønt at det finnes én ting her i livet som er mye mer interessant enn penger: makt. Christian von der Hall står foran sin kanskje største bragd. Alt han har arbeidet for de siste tretten årene peker frem mot dette øyeblikket. Høsten 2013 skal det skje. Ingenting må gå galt ...Henrik H. Langeland har med Fyrsten skrevet en underholdningsroman av ypperste merke. Den er spennende, drivende og morsom. Og ikke minst gir den innsikt i et miljø og et maktspill bare de smarteste kan ta del i.

Til toppen

Andre utgaver

Fyrsten
Bokmål Ebok 2013
Fyrsten
Bokmål Heftet 2014

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Fyrsten

«Langeland er ein uhyre dyktig og oppfinnsam historiesnekkar. Eg var fullstendig hekta etter 20-30 sider, og kjensla heldt seg gjennom alle dei 430 sidene (...) Boka er først og fremst underhaldning. Men, for meg står ho også fram som eit satirisk åtak på sider ved det eg kanskje kunne kalle «eliten» og «elitekulturen» i dagens Noreg generelt, og i hovudstaden Oslo spesielt. Mange av dei oppdikta personane, ikkje minst journalistar og finansfolk, får så hatten passar. Samrøret mellom politikarar, pressefolk og kommunikasjonsrådgjevarar blir nådelaust avkledd.»
Bjarne Tveiten, Fedrelandsvennen

«Henrik Langeland underholder med uventet og overskuddspreget oppfølger til «Wonderboy».»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«En røverhistorie.»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampens Bokmagasin

«Henrik Langelands «Fyrsten» dukker ned i en malstrøm av politikk, medierådgivere, journalister og finansulver, og i enda større grad enn i «Wonderboy» lar forfatteren virkelighet og fiksjon smelte sammen i en satirisk fest av en metaroman der reelle navn og merkevarer pepres utover sidene sammen med gateadresser, restauranter, skimerker, viner og annet som bygger opp bildet av råskinnet Hall. (...) Men mer enn bare navn og innfule karakteristikker er det kvalitetsnivået, Langelands smarte og sikre struktur og den gjennomborende fortellerenergien som gjør «Fyrsten» til satire på høyt plan. (...) Rent dramaturgisk er alle ingrediensene på plass. Makt, stolthet, grådighet, penger, sex og innflytelse.»
Mode Steinkjer, Dagsavisen

««Fyrsten» er fornøyelig, underholdende lesning, det er ikke mange som behersker denne sjangeren bedre enn Langeland.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisa

««Fyrsten» er fremfor alt en godt fortalt røverhistorie fra det moderne Norges overflødighetshorn av avsindig ressursbruk og kullsviertro på at penger kjøper alt som er verdt å eie – makt og innflytelse inkludert. Henrik H. Langelands sterkeste kort som forfatter er da også talentet for regissering og fortelling av historier.»
Leif Ekle, nrk.no.

«Bransjen [er] omdiskutert, kontroversiell og myteomspunnet – og Langeland bruker mytene for alt de er verdt, i en medrivende namedroppingsorgie av en underholdningsroman (...) De tusentalls innsiderne i miljøene boken beskriver, vil smile gjenkjennende til treffende og lattervekkende karakteristikker både av de ukamuflerte og de halvkamuflerte romanskikkelsene.»
Hans-Christian Vadseth, Morgenbladet

«Strålende oppfølger til «Wonderboy» (...) Samtidsroman? Ja visst! Med snev av science fiction. I alle fall tidsmessig. Og stormende aktuell (...) «Fyrsten» er mer enn en bitende satire, den er et hardtslående tidsbilde. Men også ustyrtelig morsom. Langeland skriver lettlest; hans prosa er så leken at vi som mottar invitasjonen hans til å bli med på reisen fram mot valget, gjør det uten å mukke.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen