Galskapens hus (Heftet)

Serie: Årringer 17

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Årringer
Serienummer: 17
ISBN/EAN: 9788202471217
Kategori: Romanserier
Omtale Galskapens hus

Silja tror knapt sine egne øyne når hun kommer tilbake til Lunderskog og ser det nye skiltet på saga. Samtidig kommer faren hjem fra Kristiania, og Silja må fortelle at hun har giftet seg med herr Bøchmanns sønn. Situasjonen på herregården tilspisser seg, og følelsene for Engebreth er svingende.

Engebreth så forbløffet ut etter den iltre tiraden hennes. Men så var det som om noe lyste opp i blikket hans. «Silja, du lider av svartsjuke.»

Til toppen

Andre utgaver

Galskapens hus
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Yvonne Andersen:

Utdrag

Silja gjorde det i affekt. Hun fiket til Ingeborg, som sto foran henne med et selvsikkert smil og en tydelig kul på magen. Det var som det svartnet for henne et øyeblikk, før ett eneste bilde flimret foran øynene hennes. Tausa og Engebreth nakne i sengen hans. Og nå sto tausa her, svanger.
 Det kom et gisp fra fru Bøchmann. Var det fordi Silja hadde slått tausa, eller hadde hun også sett kulen på magen? Hun kunne da ikke være så blind.
 Reaksjonen fra tausa kom umiddelbart. I stedet for å se skyldbevisst og angrende i gulvet, så hun rasende på Silja med et rødt, hissig merke på venstre kinn. Så buste hun frem og klasket til Silja midt i ansiktet. Slaget var sviende vondt og traff over nesen. Det var så hardt at Silja vaklet bakover.
 «Du har ingen grunn til å kalle meg tøs!» freste Ingeborg.
 Fru Bøchmann gikk frem. «Men hva er dette for oppførsel, frøken? Slår du din husherres hustru og min svigerdatter? Du er sannelig ikke redd for stillingen din her i huset.» Hun gjorde seg streng i stemmen.
 Silja var så paff at hun ikke klarte å få frem et ord. Mor har lært meg å vende det andre kinnet til, hadde Karl Oskar sagt da hun fiket til ham i sinne. Det hadde tydeligvis ikke tausa lært.
 Ingeborg kneiste hovmodig med nakken, snudde om på hælen og forlot stuen med ampre steg.
 Silja sto med hamrende hjerte og hev etter pusten. Bildet av Engebreth og Ingeborg i sengen hans ville ikke forsvinne, uansett hvor mye hun prøvde å få det bort.
 «Men kjære deg … du blør,» kom det bekymret fra svigermoren.

Til toppen

Bøker i serien