Gi meg de brennende hjerter (Innbundet)

Memoarer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202275532
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Gi meg de brennende hjerter

Gerd-Liv Vallas memoarer tar oss med på en reisefra en liten bygd i Nord-Norge på 1950-tallet til maktens ulike korridorer på og rundt Youngstorget. Det er en fortelling om hvordan etterkrigsgenerasjonen fikk nye muligheter og hvordan kvinnebevegelse, studentopprør og EU-kamp formet en hel generasjon.

Jeg er ingen pusekatt, sier Gerd-Liv Valla. I over tredve år har hun brutt barrierer. I 1974 ble hun første kvinnelige lederfor Norsk Studentunion. Siden gikk veien via stillingen som statssekretær påstatsministerens kontor under Gro Harlem Brundtland, til justisminister under Thorbjørn Jagland, før hun som første kvinne ble valgt til LOs lederi 2001.

Gi meg de brennende hjerter gir en enestående innsikt i hvordan politikk blir til i arbeiderbevegelsen. Valla tar oss med inn i de lukkede rom. Hun beskriver allianser og stridigheter rundt sentrale faglige og politiske spørsmål som sykelønn, likelønn og heltidsarbeid. Hennes fortelling om den lange valgkampen for det rød-grønneregjeringsprosjektet er et lærestykke i vellykket kampanjearbeid.

Gi meg de brennende hjerter er en historie om seire og nederlag, om å stå opp for det en tror på og aldri legge seg flat, om å være kvinne og leder i et tradisjonelt mannsdominert miljø i fagbevegelsen og om gledene og utfordringene ved å være mor med et spesielt omsorgsansvar. I sine memoarer viser Valla hva det er som driver henne og hvordan bondejenta fra Nordland endte opp ved Kongens bord – og siden ble kåret til landets mektigste.

Til toppen

Andre utgaver

Gi meg de brennende hjerter
Bokmål Ebok 2012
Gi meg de brennende hjerter
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Gerd-Liv Valla:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Gi meg de brennende hjerter

"Brutal selvangivelse

[..] en svir å lese for oss som er opptatt av norsk politikk. [...]

Nært og levende gir hun et tidsbilde fra en etterkrigsbarndom i den nordnorske bygdevirkeligheten. Hun beskriver en klassereise hun deler med så mange i sin generasjon.

Varmt og engasjert forteller hun om Karen – den fantastiske datteren med sine spesielle behov. Det er vakker og sterk lesning om gleder og fortvilelse, latter og gråt. Det er en helt spesiell fortelling som berører leseren."

Harald Stanghelle, Aftenposten

"Farleg for motstandarane

... LO-leiaren Gerd-Liv Valla slår tilbake med ei bok som går frå å vera idyllisk til å bli ein grøssar. Farleg for motstandarane hennar er det at boka også er god."

Arnhild Skre, NRK Radio

"En klassisk tragedie om makt

Gerd-Liv Valla greier langt på veg å restaurera biletet av seg sjølv."

Arild Pedersen, Dag og tid

"Det er mye – ja, nesten bare – politikk i disse relativt åpne betraktningene fra Gerd-Liv Valla. Her er det mye å hente for folk med interesse for samtidspolitikk, særlig fra den faglige og politiske delen av arbeiderbevegelsen. Du trenger ikke være enig med forfatteren i alt – det er mulig å ha minst to tanker i hodet samtidig. Akkurat det siste er en av Gerd-Liv Vallas største fortrinn. Sine svakheter gjør hun sitt beste i boka for å skjule. Og det skulle da bare mangle! Har noen sett en memoarforfatter som legger hodet på blokka og sier: Hogg?

God lesning!"

Jan-Erik Østlie, Fri fagbevegelse

Til toppen