Gi meg de brennende hjerter (Ebok)

Memoarer

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 5.91 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202398378
Kategori: Biografier og memoarer , Dokumentar og fakta og Biografier og memoarer
Omtale Gi meg de brennende hjerter

I over 30 år har Valla vært en politisk aktør i det norske samfunnet og en kvinnelig pioner som har brutt barrierer.

”Mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer, slike jenter det vil gamle Norge ha.” Helt fra barneskolen av da hun byttet ut gutter med jenter i denne sangen, har Gerd-Liv Valla vært opptatt av at jenter og gutter, kvinner og menn, skal ha like muligheter. Og allerede som ung viste hun seg som uredd og dristig, om det var bak rattet på traktoren som 12-åring, eller på ski nedover de bratte fjellsidene ved hjemstedet Korgen i Nordland.
I over 30 år har Valla vært en politisk aktør i det norske samfunnet og en kvinnelig pioner som har brutt barrierer. Hun ble første kvinnelige leder for Norsk Studentunion. Siden gikk veien via fagforeningen Norsk Tjenestemannslag, statssekretær og politisk rådgiver for Gro Harlem Brundtland, justisminister og så ble hun valgt til LO-leder i 2001.
Hele veien har hun kjempet for likelønn og kvinnekamp. Hun har hatt en krevende lederstilling som skulle kombineres med å være mor til en datter med spesielle omsorgsbehov. Denne boken viseren unik kvinne som ikke legger seg flat selv om ”hele verden” går henne i mot. Valla er et politisk menneske med et sterkt engasjement – og her forteller hun om hva som driver henne og om hvordan bondejenta fra Nordland endte opp ved Kongens bord og ble kåret til landets mektigste.

Til toppen

Andre utgaver

Gi meg de brennende hjerter
Bokmål Innbundet 2012
Gi meg de brennende hjerter
Bokmål Heftet 2013