Gledelig gjensyn (Heftet)

Serie: Alvestad 75

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gledelig gjensyn
Serie: Alvestad
Serienummer: 75
ISBN/EAN: 9788202778200
Kategori: Romanserier
Omtale Gledelig gjensyn

En helt vanlig vårdag på Alvestad står Ingrid opp uten å ane hvilket gledelig gjensyn som venter henne. Og hun er ikke alene om å oppleve en slik glede. I England får Agnes også oppleve det, og i Fergus Falls kan Embret knapt tro sine øyne når det stanser en vogn på tunet, og ut stiger et menneske han trodde han aldri skulle se for sine øyne igjen.

Anders ble stående, men han måtte ikke vente lenge. Snart kom en kjent skikkelse til syne i døren. Moren sto der og så utover tunet. Øynene deres møttes, og et øyeblikk virket hun sjokkert, som om hun trodde hun så syner. Så kom hun mot ham, gikk det raskeste hun kunne.

Til toppen

Andre utgaver

Gledelig gjensyn
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Elin Brend Johansen:

Utdrag

Embrek hadde begynt å smile igjen. Det var Floras fortjeneste. Dagene hadde blitt så mye bedre etter at hun kom tilbake. Hun gjorde alt hun kunne for å holde huset i stand, slik Jørgine hadde gjort før henne. Hun vasket, laget mat, og ville ikke høre snakk om annet da han sa at hun kunne få slippe.

Han hadde ikke innsett nøyaktig hvor mye han hadde lengtet etter datteren før han fikk henne tilbake. Det var også fint å se hvordan hun hadde vokst mens hun var på Alvestad, hun var blitt en mye mer moden pike med sterke meninger. Han elsket henne også for meningene, selv når han ikke alltid var enig. Det var fint å prate med henne, og når de ikke pratet, underholdt Flora ham med sang. Hun sang som om en engel selv hadde tatt bolig i henne.

Ofte var de i stallen sammen. De delte interessen for hestene. Flora lyttet tålmodig mens han lærte henne det han kunne. Hun hadde, som ham, også et eget lag med dyrene. Han så båndet mellom henne og hestene, hvordan de føyet seg etter henne uten at hun måtte si noe. Kanskje kunne livsverket hans bli overført til Flora en dag. Det var drømmen hans. Han visste at hun kunne komme langt med sangen, men for ham hadde det vært bedre om hun en dag tok over farmen. Skjønt det var langt igjen dit. Han hadde ingen planer om å legge inn årene i overskuelig fremtid.

Han kjente et stikk i hjertet ved tanken på årene som lå foran ham. År som han kunne tilbringe med Flora hvis han var heldig, men samtidig uten mannen han elsket og alltid ville elske. Harald hadde sviktet ham, og han trodde aldri han ville komme over det. Nå angret han også på at han hadde vært så hard mot Harald og skjøvet ham bort. Han burde ha tilgitt ham, forstått at han ikke hadde ment noe vondt med ikke å gi beskjed om at han var i live. Men han hadde vært for stolt, og han var fortsatt for stolt til å skrive brev. Brevskriving hadde aldri ligget for ham. Han syntes det var vanskelig å få ut ordene han satt med. Det var alltid Jørgine som hadde tatt seg av slikt.

Han håpet Jørgine ville bli lykkelig over valget hun hadde tatt. Han hadde ingen vanskeligheter med å forstå henne. Han hadde sett hvordan hun over tid hadde blitt mer og mer ulykkelig. Øynene hadde mistet noe av lyset, det kom først tilbake igjen da hun møtte Helmer. Han følte seg mislykket som ikke hadde greid å gi Jørgine det hun trengte, som ikke hadde greid å holde familien deres sammen. Han kjente skyld overfor Flora også, en lammende skyld som han strevde med hver eneste dag.

– Far! Flora kom løpende inn gjennom døren til stallen. – Det kommer gjester.

Han rettet seg opp. Han skjønte ikke helt hvem det kunne være. Etter at det ble kjent at Jørgine og han skulle skilles, hadde både Salomon og Catherine tatt avstand fra ham. Han hadde ikke hørt fra den tidligere så gode vennen på lenge.

Da han kom utenfor, hadde gjesten allerede steget ned fra vognen. Ansiktet som var vendt mot ham, strålte.

Til toppen

Bøker i serien