Gravrøys (Ebok)

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.71 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Rörgast
Oversatt av: Bolstad, Kari
ISBN/EAN: 9788205468856
Kategori: Krim og Spenning og Skjønnlitteratur
Omtale Gravrøys
Endelig! Siste boken i Ölandskvartetten er her!

«Spøkelsesskipet kom glidende ut fra mørket, fram over det svarte vannet i sundet, og vek ikke unna for noe eller noen. Gutten i gummibåten rakk ikke å komme seg unna da skipet dukket opp. Den lille farkosten av luft holdt på å kantre i kollisjonen, men i siste øyeblikk greide han å komme seg helt inntil stålskroget og fortøye sin egen båt i relingen. Skipet reiste seg over ham. Det var oljete og rustent, som om det hadde seilt på havet i årtier. Ingen beveget seg på dekk, men dypt inne i skipet dunket det en motor, som et levende hjerte. Gummibåten sprakk og tok inn vann, så gutten hadde ikke noe valg. Han strakte hendene opp mot relingen og klatret om bord.»
Midtsommer på Öland. Tusenvis av turister kommer for å feire midtsommer, og solen steker på den kalkhvite øya, men ferieparadiset skjuler mørke hemmeligheter. En av de besøkende har kommet tilbake for å kreve betaling for en gammel gjeld. Han etterlater seg død og skrekk i sommernatten. Ingen vet hvem han er, eller hva han vil.
Men det er én mann som begynner å ane uråd. Gerlof Davidsson, en av øyas eldste innbyggere, begynner å forstå hvem den ukjente er, og hvorfor han søker hevn. Han har nemlig møtt mannen før, i ungdomstiden, da de begge sto på kirkegården og plutselig hørte banking fra en kiste ?
I Johan Theorins fjerde bok fra Öland, Gravrøys, forenes fortid og nåtid i en særdeles velskrevet og ubehagelig krim.

Til toppen

Andre utgaver

Gravrøys
Bokmål Heftet 2015
Gravrøys
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Anmeldelser Gravrøys
«Svenske Johan Theorins «Gravrøys» kan uten forbehold sies å være en solid og velskrevet avslutning på den såkalte Ölandskvartetten. Som de tre forløperne tilbyr den underholdning med kvalitet.» 
Turid Larsen, Dagsavisen

«Romanen starter ganske rolig, …, men akselererer etterhvert til det som skal bli et dundrende crescendo.»
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Til toppen