Gyldig fravær (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 293
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203254109
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Gyldig fravær
Fem ungdommer sitter fast i en t-banevogn etter en voldsom eksplosjon. Hva har hendt? Hvordan havnet de her? Hvordan skal de komme seg ut? Vi følger hver av ungdommene i timene fram til eksplosjonen - og i timene etter, der relasjonene dem imellom stiller situasjonen de har havnet i, i nytt lys. "Gyldig fravær." er en roman om det vi frykter mest, formidlet med rosenløwsk kraft og energi.

Til toppen

Andre utgaver

Gyldig fravær
Bokmål Ebok 2011
Gyldig fravær
Bokmål Heftet 2014
Gyldig fravær
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Harald Rosenløw Eeg:

Anmeldelser Gyldig fravær

For Gyldig fravær er Harald Rosenløw Eeg tildelt Kulturdepartementets Litteraturpris.

"La meg si det med en gang: Harald Rosenløw Eeg er min mann. (...) de er alle skildret med en omsorg som ikke gjør dem éndimensjonale, nei, de løftes frem og blir levende, på grunn av forfatterens intense og livgivende stemme. Den er lett gjenkjennelig, og blant de beste som snakker om ungdom i dag."
Anne Cathrine Straume, NRK P2

"... det er ikke hverdagskost å lese ei ungdomsbok som er såpass actionfylt og samtidig åpner for så mye tankevirksomhet."
Marie L. Kleve, Dagbladet

"Musikalitet og poetisk originalitet kjennetegner dette forfatterskapet, og dessuten en påtrengt, kompromissløs motstand mot voksenverdens A4-liv idet det er ungdommelige outsideridentiteter og deres overlevelsesevne som utforskes. (...) Rosenløw Eegs roman er fascinerende, skrevet med en penn av sjelden kvalitet i ungdomsromansammenheng ..."
Inger Østenstad, Barnebokkritikk.no

"Her har forfatteren en av sine sterkeste sider: Evnen til å gå dypere inn på de litterære personene, og som nok en gang viser at Rosenløw Eeg har betydelig mer å by på som ungdomsromanforfatter enn det store gjennomsnittet. (...) Dessuten demonstrerer forfatteren sin litterære klo gjennom et effektivt, korthogd språk og en velutviklet metaforisk formuleringsevne."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Rosenløw Eeg viser nok en gang sin språklige styrke. Språket er hardt-slående og kjapt, men også lyrisk, sanselig og metaforrikt."
Heidi Sævareid, Vårt Land

"De kompromissløse ambisjonene i 'Gyldig fravær', viljen til å forsøke å fange en essens av selve livet, og hans solide håndverksferdigheter, er nok til å løfte boken høyt blant årets utgivelser."
Mette Hofsødegård, Aftenposten
 

Til toppen