Håndbok i klinisk helsepsykologi (Heftet)

for deg som behandler pasienter med somatisk sykdom og skade

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 462
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245021844
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Håndbok i klinisk helsepsykologi
Sykdom og skade i kroppen innebærer både fysiske og mentale belastninger. Det er ikke bare kroppen som blir rammet, men hele mennesket, med følelser, tanker og relasjoner. Roller og funksjoner i familie og arbeid blir berørt. Mange trenger hjelp til å mestre smerter, utmattelse, søvnproblemer og psykiske plager og samtidig ta vare på livet.


Håndboken er skrevet for deg som behandler pasienter med somatisk sykdom eller skade. Ditt arbeidssted kan være i primær- eller spesialisthelsetjenesten, i somatisk eller psykisk helsevern, som lege, sykepleier, sosionom, fysioterapeut, farmasøyt, ernæringsfysiolog, ergoterapeut, psykiater, psykisk helsearbeider, psykiatrisk sykepleier, prest, diakon, helsesekretær, psykolog eller kanskje noe ganske annet. Du kan også være student på vei inn i en av disse profesjonene. Den gir deg nyttig kunnskap og godt dokumenterte metoder i din bistand til pasienter med et bredt spekter av sykdommer og plager.


Torkil Berge, Elin Fjerstad, Ingrid Hyldmo og Nina Lang er psykologspesialister ved Diakonhjemmet Sykehus i Oslo. Sykehuset har en egen klinisk helsepsykologisk tjeneste for pasienter og pårørende.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Til toppen

Flere bøker av Torkil Berge, Elin Fjerstad, Ingrid Hyldmo og Nina Lang: