Hanegal (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202422240
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Hanegal
Første dag på jobb i Kripos blir Jenny Brox sendt avgårde til Møre og Romsdal sammen med sjefen sin for bistå det lokale politiet i etterforskingen. Sosialsjefen i kommunen er funnet død og da det lokale politiet skal varsle broren, den enslige bonden på den øde gården Tverrmoen, åpner de døren rett inn i et mareritt. Ikke bare finner de bonden halshugget og hodet kastet inn i hønsegården, men under en lem i gulvet i hønsehuset finner de en utsultet, forskremt og stum unggutt. Alt tyder på at han har vært holdt innesperret i lang tid. Jenny Brox oppdager raskt at de er på dypt vann og bedre blir det ikke da det dukker opp noen mormonere i bygda som også viser interesse for familien som en gang eksisterte på Tverrmoen.

Lars Ove Sæther er vinneren av Cappelen Damms krimromankonkurranse.Han har skrevet heter Hanegal

Vi siterer fra juryens begrunnelse: «Vinneren forteller sin historie med stor autoritet og godt språk. Historien er svart, full av uhygge, men også tidvis fornøyelig. Han evner å holde spenningen oppe hele veien, samler alle løse tråder på elegant vis, og klarte til og med å komme opp med en løsning som i hvert fall overrasket juryen! Han har skapt et spennende og umake etterforskningspar i den ferske Jenny Brox og den ikke altfor sympatiske politioverbetjent Thomas Fougner, har et godt blikk for miljøer og typer, enten det gjelder innfule vestlandsbønder bønder eller mormonere fra Utah, og ikke minst har han en velutviklet sans for det litt bisarre og groteske. Vi snakker rett og slett om en ekte pageturner med stor underholdningsverdi.»
 
Juryen besto av følgende personer: Chris Tvedt (forfatter hos Cappelen Damm), Alexandra Beverfjord (forfatter hos Gyldendal Norsk Forlag og nyhetsredaktør i Dagbladet) og Mariann Fugelsø Nilssen (forlagssjef i Cappelen Damm). Prisen er på 500 000 kr.
 

Til toppen

Vinner av Cappelen Damms krimkonkurranse

Andre utgaver

Hanegal
Bokmål Heftet 2014
Hanegal
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser Hanegal

"Eit konglomerat av ulike typar frå bygdemiljøet i blanding med meir eksotiske innslag av voodoo og satanisme på Haiti fører oss fram til ei overraskande sluttscene, dyktig utpønska av krimdebutant Lars Ove Sæther. Sikkert nok ein tilvekst til krimlitteraturen som mange lesehungrige vil setje pris på."
Jostein Sæbøe, Romsdals Budstikke

Til toppen