Håp ved demens og Alzheimers sykdom av Iver Mysterud (Ebok)
Ebok

Håp ved demens og Alzheimers sykdom (Ebok)

hva alle bør vite

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Ingen DRM
Filstørrelse: 3.28 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283111811
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Håp ved demens og Alzheimers sykdom
Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot demens?

Forekomsten av demens og Alzheimers sykdom øker dramatisk, og stadig flere yngre rammes. Hva er det som skjer? Hva kan vi gjøre?

Skal vi bare vente på nye og (kjempedyre) medisiner? Biolog og redaktør i Helsemagasinet, Iver Mysterud mener det er håp og leverer en særdeles viktig bok for pårørende, pasienter og helsepersonell.

Folk flest hører sjelden om de virkelige gjennombruddene i forståelsen av Alzheimers sykdom. De store gjennombruddene handler nemlig ikke om medikamenter, men om faktorer i miljøet, livsstilen og kostholdet som er årsaker til eller bidrar til sykdomsutvikling. Mange av disse er det mulig - og ofte enkelt - å gjøre noe med, og det er disse som er viet plass i Mysterud sin bok.

I denne e-boken får du viktig innsikt om både årsaker til og hensiktsmessige tiltak mot kognitiv svekkelse og Alzheimers sykdom.

Flere omtaler 'demens' som en type-3 diabetes. For stadig mer data viser: høyt blodsukker og insulinresistens øker risikoen for demens og alzheimer.

Folk med Alzheimers sykdom bør snarest redusere inntaket av sukker og stivelse radikalt. Samtidig bør man spise mer av godt fett, fordi dette gir næring til hjernecellene. Fysisk bruk av kroppen er spesielt viktig ved denne sykdommen.

God og nok søvn vektlegges av en rekke fagfolk, og variert og stimulerende bruk av hjernen er et sentralt tiltak. Alt i alt handler demens om faktorer som det er mulig å ta tak i dersom man ønsker å gjenvinne kognitiv helse eller forebygge å bli syk.

Derfor er det håp - og tid for handling!
Dette er en praktisk e-bok for deg som vil vite mer om denne sykdommen, hjelpe pårørende og beskytte deg selv.

Til toppen

Andre utgaver

Nytt håp ved demens og Alzheimers sykdom
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Håp ved demens og Alzheimers sykdom
Bokmål Innbundet 2018

Flere bøker av Iver Mysterud: