Har du nummeret til FN? (Heftet)

et vitnesbyrd fra krigen i Syria

Forfatter:

Kristin Gjerpe (Oversetter) Astrid Nordang (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 206
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: La guerra dentro
Oversatt av: Gjerpe, Kristin og Nordang, Astrid
ISBN/EAN: 9788243010154
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Har du nummeret til FN?
21. august 2013 ble verden igjen påminnet om krigen i Syria, da Damaskus' forsteder ble utsatt for et kjemisk angrep. Ville den vestlige verden gripe inn? Journalistene flokket seg til frontlinjen, men forsvant igjen da det ble klart at Obama bestemte seg for ikke å angripe.

Francesca Borri er en av få utenlandske journalister som har vært øyenvitne til krigen i Syria siden opprøret begynte. I boken beveger hun seg rundt i et Aleppo lagt i ruiner. Hun skildrer både opprørerne og Assads soldater, men viktigst for henne er alltid de sivile og deres historier - flyktningene i teltleirene, den beleirede og utsultede befolkningen i byene, de døde barna.

Det sies at i krig er sannheten det første offer, og Borri kritiserer internasjonale mediers mangelfulle dekning av konflikten. Selv føler hun en forpliktelse til å fortelle omverdenen hva som skjer i Syria. I krigen er et hjerte. skjærende vitnesbyrd fra en av vår tids største humanitære katastrofer.

Francesca Borri (f. 1980) er en prisvinnende reporter som har formidlet fra krigen i Syria siden 2012. Tidligere har hun skildret konflikter på Balkan og i Midtøsten, det har resultert i to bøker. Artiklene hennes er oversatt til 11 språk, også Dagbladet har trykket flere av hennes saker.

Til toppen

Andre utgaver

I krigen
Bokmål Ebok 2014