Harry (Innbundet)

Forfatter:

Bård Kranstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 313
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Harry, revised
Oversatt av: Kranstad, Bård
ISBN/EAN: 9788281690349
Kategori: Romaner
Omtale Harry
Møt Harry Rent: godt og vel middelaldrende, klønete og selvopptatt, og en tanke naiv. Uansett hvor godt han mener det, klarer Harry å rote til livet sitt.

Når kona plutselig dør og han må organisere begravelsen, forelsker han seg i Molly. Hun er 22, har ravnsvart hår og serverer på den lokale kafeen. For å gjøre inntrykk på Molly innser Harry at han må bli et nytt og bedre menneske, og av alle tenkelige selvutviklingsbøker velger han Alexandre Dumas' Greven av Monte Cristo.

Mark Sarvas' skildring av en mann som på sin forunderlige måte prøver å gjøre det rette - uten å forstå hva det rette er, og hva som egentlig gjør det rett - er en dypt gjenkjennelig, hysterisk morsom og rørende beretning om å møte selv i døra.

Mark Sarvas er grunnlegger og redaktør av litteraturbloggen The Elegant Variation, som både Forbes og Guardian har kåret til en av de beste på nettet, og han har vært fast skribent for bl.a. New York Times Book Review.

Harry er hans første roman. Sarvas bor i Los Angeles.

"Som komisk roman er Harry å regne blant de beste av sitt slag. Samtidig løftes den av sitt språk til en litterær bragd." - The Australian "En vidunderlig, ofte komisk og rørende fortelling." - Harpers Bazaar

Til toppen