Hauk og due (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 299
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210052002
Kategori: Romaner
Omtale Hauk og due
Hauk og due er en roman om svik, vennskap og klassereisen vekk fra det borgerlige, i et Oslo ved inngangen til 1990-tallet. En sensommerdag i 1985 skjer det en ulykke som skal kaste lange skygger inn i Lars og Hauks tidlige voksenliv. Kort tid etter forsvinner Hauk fra skolemiljøet. Det samme gjør etter hvert de to andre vennene i barndomsgjengen fra Gulleråsen. Først syv år senere møter Lars dem tilfeldigvis igjen i et bokollektiv på Frogner, på et stadium i livet der han fører en behagelig tilværelse som kjekk og vellykket jusstudent. Gradvis blir han nødt til å erkjenne hva som faktisk foregikk i tiden etter ulykken, og hvordan det har formet ham som menneske. Henrik H. Langeland (f. 1972) fikk sitt gjennombrudd som forfatter med romanen Wonderboy i 2003. Siden har han blant annet utgitt romanene Francis Meyers lidenskap (2007), Verdensmestrene (2010) og sakprosaboken Fortellekunst (2011). Han har tre barn og bor i Oslo.

Til toppen

Andre utgaver

Hauk og due
Bokmål Ebok 2012
Hauk og due
Bokmål Heftet 2021

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Hauk og due

«Langeland fortel livleg og harselerer ikkje berre godmodig med sjølvtilliten vestkantborgarskapet viser.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Det er amerikanske TV-serier som «Mad Men» og «The Sopranos» som er Langelands viktigste forbilder. Slik disse har fornyet TV-serien ved å fortelle kvalitetshistorier i nye, kortere formater, forsøker Langeland å fornye den episke romanen.»
Marius Wulfsberg, Klassekampen


«Langeland kan tegne opp miljøer og mennesker med treffsikre og avslørende detaljer. ... Mye å glede seg over for enhver som liker hovedstaden. Forfatteren har klart å ta pulsen på Oslo slik byen var på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet.»
Turid Larsen, Dagsavisen
 

«Langeland er en dyktig romansnekker.»
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«...skildringen av det konfliktladde vennskapet mellom Lars og Hauk [åpner] for et drama som fengsler.»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Et spenstig og underholdende prosjekt.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Langeland skriver så godt og malende om borgerligheten at jeg i blant opplever det samme ubehaget ved lesingen som når jeg står overfor virkelighetens varianter.»
Leif Ekle, Nrk.no

«En underholdende bok.»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«Langeland kjører på med det han kan: Skildre. Miljøer, subkulturer, vanskeligheter mellom venner, foreldrenes idealer og barnas opprør.»
Eskil Skjeldal, Vårt Land

Til toppen