Hemmeligheter (Heftet)

Forfatter:

Lisbet Resløkken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Confidenza
Oversatt av: Resløkken, Lisbet
ISBN/EAN: 9788202749071
Kategori: Romaner
Omtale Hemmeligheter

Domenico Starnone behandler i Hemmeligheter sine temaer om ekteskap og hvordan leve ærlig sammen selv om man har sine hemmeligheter, på en voksen og intelligent måte.

Pietro er den 22 årig gymnaslæreren som har et lidenskapelig, men stormfullt forhold til sin tidligere elev, Teresa. En dag forteller de hverandre sin aller mest forferdelige og pinlige hemmelighet. Og lover samtidig at de aldri skal røpe den for noen.

Kort etter er forholdet over og Pietro får seg en ny kjæreste som han gifter seg med. Han blir etter hvert en kjent pedagog og fristelser av erotisk og arbeidsmessig art melder seg. Han begynner å betro seg til sin tidligere kjæreste Teresa og oppdager at frykten for at hun skal røpe hans hemmelighet er så stor, at det har skapt et bånd som ikke så lett oppløses. For at hun ikke skal avsløre ham setter han alt inn på å leve et så plettfritt liv som mulig, som omsorgsfull lærer, hensynsfull ektefelle og perfekt far.

«Det er rett og slett et vidunderlig univers å være i, hvor kjærlighet er gjenstand for seriøs intellektuell behandling. (…) Hos Domenico Starnone finner man en pasjon og en omsorg for livet som man kan bli avhengig av.» Marie Louise Kjølbye, Information

Til toppen

Andre utgaver

Hemmeligheter
Bokmål Innbundet 2021
Hemmeligheter
Bokmål Ebok 2021
Hemmeligheter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Domenico Starnone: