Historien om Edvard Munch (Heftet)

dokumentarroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 495
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205420540
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Historien om Edvard Munch
Edvard Munch (1863--1944) er den eneste norske maler med ubestridt verdensberømmelse. Dette er fortellingen om mannen bak kunsten.

Historien om Edvard Munch er en skjønnlitterær biografi der Ketil Bjørnstad bygger på Munchs egne nedtegnelser. Det er en beretning om kampen mot en uforstående samtid, om styrke og sårbarhet og om et heftig bohemliv og kvinnene i hans liv. Boken baserer seg utelukkende på førstehånds kilder, brev eller skrifter og kaster et nytt lys over Munchs liv.Historien om Edvard Munch utkom første gang i 1993 og regnes som en klassiker i sin genre.
"... en praktfull bok, en bragd, et storverk" Yngvar Ustvedt, VG
"Ketil Bjørnstad har skrevet en bok som rusker opp og forandrer litt i livet til enhver som leser den. En bok som gjør oss litt mer fortrolig med et stort, gripende paradoks av et menneske."
Eilif Straume, Aftenposten
"Bjørnstad har verbalisert Munchs malerier, ikke ved å skrive OM dem, men ved å skrive SOM dem. Nervøst, glidende, repetetivt, og ved å bruke mange av Munchs egne tekster forsterker Bjørnstad vår opplevelse av å være tilstede i maleprosessen."
Per Bang, Dagens Næringsliv

Til toppen

Andre utgaver

Historien om Edvard Munch
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Ketil Bjørnstad: