Hjem til meg (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 384
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205454842
Kategori: Romaner
Omtale Hjem til meg
Ove er lege. Han er gift. Men det er ikke alltid livet blir slik en har tenkt seg.


Ove er lege. Han er gift og han har barn. Han er en mann som ikke vil noen noe vondt. Men han klarer ikke la være å by på seg selv. Han er utro når han er 33, han er fortsatt på kvinnejakt når han har passert 60. Han er utro mot sin første kone med kvinnen som blir hans andre. Han er utro mot henne òg. Han glir fra forhold til forhold og fra kvinne til kvinne. Hver gang er det alvor. Hver gang ser han muligheter, og hver gang tror han at ingen skal sitte forsmådd tilbake.
Hjem til meg handler om Ove, fra han er en ung nyutdannet lege til han er en godt voksen mann. Det er ikke alltid ting blir slik en har tenkt seg.

Til toppen

Det er år og dag siden jeg har lest en bedre roman som lodder dypere, sannere og rikere enn Trude Marsteins nye Hjem til meg. (...) Anbefaling er entydig: Les!
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Andre utgaver

Hjem til meg
Bokmål Ebok 2012
Hjem til meg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Trude Marstein:

Anmeldelser Hjem til meg

"Det er år og dag siden jeg har lest en bedre roman som lodder dypere, sannere og rikere enn Trude Marsteins nye Hjem til meg. (...) Anbefaling er entydig: Les!"

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Uroens mester"

Mari Nymoen Nilsen, VG

"... en nådeløs og imponerende roman om en mann som søker bekreftelse og drømmer om genuin kontakt, men stadig ender i en blindgate"

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Hjem til meg er både typisk marsteinsk og overraskende annerledes. Den er lett og underholdende, og ubehagelig skarp i kantene. Trude Marstein på sitt beste, med andre ord."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Trude Marstein er en råskarp iakttager som formidler sine observasjoner med tilsynelatende lekende letthet. I romanen Hjem til meg er hun på sitt aller beste."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Hjem til meg forteller gjennom undersøkelsen av klisjeer svært godt om hvorfor vi alltid lengter et annet sted enn der vi er, etter noe annet enn det vi har, og om hvorfor dette både er totalt meningsløst og like fullt uunngåelig."

Silje Stavrum Norevik, Dagbladet

"Hjem til meg er like god som Marsteins foregående bøker. Kanskje enda bedre. Det sier ikke så helt lite, for noen som allerede befinner seg i det absolutte toppskiktet i norsk litteratur."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Trude Marstein er en glimrende forteller. Hun klarer å skrive om helt vanlige mennesker på en måte som ikke slutter å fascinere. Hun løfter frem det hverdagslige og opphøyer det til kunst."

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Denne boka vet mye om livet, den er en pageturner og framfor alt strålende lesning."

Eva Fretheim, Moss Avis

"Trude Marstein skildrar kvardagsliv og ulike psykologiske profilar så treffande at ein skulle tru ho hadde filma levande menneske og lese tankane deira."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

" ... mer umiddelbar, mer drivende, ja mer underholdende (et ord man straks føler for å sette i marsteinske anførselstegn) enn noen av hennes tidligere utgivelser"

Ane Farsethås, Morgenbladet

"... en fascinerende og stemningsfull roman som sakte kryper under huden på deg, som til tider gjør vondt å lese, men som du likevel ikke vil angre på at du valgte."

Ingvild Kjøde, KK

Til toppen

Bøker i serien