Hjemkomst (Heftet)

Serie: Brenninger 13

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Brenninger
Serienummer: 13
ISBN/EAN: 9788202735449
Kategori: Romanserier
Omtale Hjemkomst

Mens Disa kjemper for sitt og sønnens liv i Kristiania, prøver Eir å beskytte Rakel mot Severin, som er tilbake i Holmsund.

Striden om Torregården blusser opp for fullt. Hva skal til for å redde arvegården ut av Jacques Torres klør?

En hvit hest kom galopperende i voldsom fart langs stranden, og Eir måtte knipe øynene sammen. Hesten var uten rytter og så vill ut der den kom springende så sanden drev omkring den. Et vell av historier om nøkk og draug fór gjennom tankene så hun kjente kulden risle nedover ryggen. Da den kom enda nærmere, kjente hun hesten igjen og kastet riven fra seg.

Til toppen

Andre utgaver

Hjemkomst
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Karen Støylen:

Utdrag

Brenningene kom i jevne driv inn mot stranden. Det var ikke ofte vinden var fullstendig fraværende i Holmsund, og en ro fylte henne da hun hørte hvordan de små bølgene skylte innover stranden. Et måkepar kretset over henne da hun vadet ut langs det ene berget. Det hadde vært kaldt en god stund, men siden det ikke hadde regnet, hadde ikke isen lagt seg ennå. Hun hadde samlet en mengde tang her allerede i år, og måtte nå et stykke ut i det kalde vannet for å nå tangen som var igjen. Hun ventet til vannet trakk seg tilbake før hun rykket ljåen mot tangklasene. Deretter rakte hun dem opp på land og lot sjøvannet renne godt av, før hun lempet alt opp i kipen. Hun brukte tiden godt og presset stadig tangen sammen i kipen for å få plass til mer. Da det ikke var mulig å fylle i mer og føttene kjentes numne i det kalde vannet, gikk hun opp igjen på berget.

Hun oppdaget det først som en bevegelse i sidesynet da hun bøyde seg ned for å ta kipen på skuldrene. Da hun rettet seg opp og snudde seg, fikk hun øye på noe som fikk henne til å tvile på om hun var våken eller befant seg i en drøm.

En hvit hest kom galopperende i voldsom fart langs stranden, og Eir måtte knipe øynene sammen. Hesten var uten rytter og så vill ut der den kom springende så sanden drev omkring den. Et vell av historier om nøkk og draug fór gjennom tankene så hun kjente kulden risle nedover ryggen. Da den kom enda nærmere, kjente hun hesten igjen – og kastet riven fra seg.

Hingsten stanset ved enden av stranden noen meter fra henne. Han prustet og nikket med hodet, flankene var dyvåte av svette. Eir gikk med rolige steg bort til ham. Hesten så på henne og bøyde hodet, og det var tydelig at den kjente henne igjen.

Til toppen

Bøker i serien