Hjertesorg (Heftet)

Serie: Soloppgang 38

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Soloppgang
Serienummer: 38
ISBN/EAN: 9788202512828
Kategori: Romanserier
Omtale Hjertesorg

Andrine tar med seg Marna til Finnskogen for å gjemme seg for Albert Johansen. Hun havner midt oppi tragedien etter Ingars død. Inga er knust, og det eneste som kunne gitt henne glede i sorgen, blir en spire til enda mer elendighet.

Amalie kom nærmere. «Jeg må fortelle Dem dette, frue. Jeg overhørte frøken Lillelill og Magnus i stuen. De planlegger å kaste Dem ut av gården. Ja, Lillelill sa at barnet ikke er husherrens. Jeg har aldri hørt på maken! De må ta henne fatt. Hun kan ikke si slikt,» sa tjenestepiken lavt. «Det er en skam.»

Til toppen

Andre utgaver

Hjertesorg
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Jorunn Johansen:

Utdrag

Stina satt i bestemorens salong sammen med Olav. De var alene og hadde talt hyggelig sammen, men nå hadde han begynt å tale om giftermålet, og hun kjente seg straks uvel.
 Hvordan kan jeg få sagt at jeg angrer alt? tenkte hun. Jeg elsker ham ikke. Hvordan kunne jeg være så dum å si at jeg ville gifte meg med ham? Jeg kan jo ikke si noe. Jeg kan ikke lage noen skandale nå. Det ville aldri bestemor tilgi meg, det vet jeg.
 «Stina? Hører du ikke hva jeg sier?» spurte Olav da hun ikke svarte ham.
 Hun kvapp til. «Jo, men trenger vi å tale om giftermålet nå? Du vet at det blir lenge til. Jeg kan ikke gifte meg ennå,» sa hun og hørte selv hvor uvennlig det lød. 
 «Jeg synes det er viktig. Det er mye som må planlegges, vet du, og nå som Felicia og Eilert skal gifte seg etter jul, må vi finne en dato en passende tid etter dem,» sa han saklig. Han hadde ikke lagt merke til at hun var avvisende. 
 «Ja, så får du ta deg av planleggingen, Olav. Vi burde ha et lite bryllup med få gjester. Jeg orker ikke gjøre så mye ut av det.»
 Han ristet på hodet og lente seg frem. «Men kjære deg, Stina. Vi skal da ha et stort bryllup. Din bestemor ville aldri ha godtatt noe annet,» sa han.
 «Det bryr jeg meg ikke om. Dette er det opp til meg å avgjøre, Olav. Bestemor har ingenting hun skulle ha sagt.»
 «Er du så sikker på det? Vi kjenner henne godt begge to.»
 «Jeg ønsker ikke å tale om dette nå. Kan vi ikke la det ligge?»
 Han satte seg til rette i sofaen. «Jo. Da skal jeg ikke mase mer. Men jeg begynner å lure på om du i det hele tatt vil dette, Stina. Du er sur og tverr hver gang vi møtes. Jeg forstår meg ikke på deg.» 
 Hun så ned på hendene sine. «Det har vært mye i det siste, det vet du jo. Farmor er død, og jeg fikk vite hva far gjorde mot mor. Og så har jeg plutselig fått vite om nok en søster. Dessuten vet du inderlig godt at jeg fortsatt sørger over Mathias. Jeg kommer aldri til å glemme ham,» la hun alvorlig til. «Han var alt for meg.»
 «Jeg vet det, Stina, men jeg synes det virker som om du ikke vil gifte deg. Angrer du?»
 Spørsmålet kom ikke overraskende på henne. Hun hadde nesten ventet på det. «Både ja og nei. Jeg må være ærlig nå, Olav. Det var kanskje litt overilt.»
 Han rynket brynene. «Ja, du er fordømt ærlig, kunne du ikke vært litt mer taktfull? Du vet at jeg elsker deg, og jeg vet at du ikke elsker meg, men vi kan få det godt sammen likevel. Jeg ville aldri ha vært slem mot deg, men båret deg på hendene resten av livet.»
 Resten av livet, tenkte hun panisk. Nei, det orket hun ikke tenke på. Men det var jo slik det ville bli. Giftet hun seg med Olav, ble det for resten av livet. Hver dag ville hun føle seg ulykkelig. Ensom i ekteskapet. Slik ville livet hennes bli! Tanken gjorde henne vettskremt.
 «Jeg tror det eneste fornuftige er å avlyse dette, Olav. Jeg kan ikke …»
 Han spratt opp og så forferdet på henne. «De ordene hørte jeg ikke, Stina! Det går ikke an å avlyse dette. Det er allerede lyst for oss, og det vet du. Din bestemor kommer til å ta sin død av det. Vil du virkelig ha hennes død på samvittigheten?»

Til toppen

Bøker i serien