Hjertets veier (Heftet)

Serie: Julie 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Julie
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202471347
Kategori: Romanserier
Omtale Hjertets veier

Julie innser at hun elsker Andrew, men våger ikke å fortelle moren om ham. Günther er stadig innom hotellet, og moren er lykkeligere enn på lenge. Men Julie misliker ham mer og mer, samtidig som hun er usikker på om han har sett henne sammen med Andrew.

Julie nikket til Günther. De kalde øynene så granskende på henne gjennom en sky av sigarrøyk. Julie hutret. Det var som om han så tvers gjennom henne.

Til toppen

Andre utgaver

Hjertets veier
Bokmål Ebok 2015
Hjertets veier
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Det var stille og mørkt på hotellet, bare en lampe i resepsjonen var tent. Gulvuret i hjørnet viste ti på kvelden. Seline hadde lagt seg for lenge siden, og moren hadde vært inne hos Julie og sagt god natt. Deretter hadde hun trukket seg tilbake til soverommet og gitt beskjed om at hun ikke ville forstyrres. Hun hadde hodepine, hadde hun sagt.
Julie ventet til hun var sikker på at moren hadde sovnet, før hun kledde på seg, listet seg ned trappen og smatt ut. Kulden slo imot henne, men det var forfriskende å kjenne den skarpe luften mot ansiktet. 
Julie gikk raskt bortover gaten med armene om seg og hodet bøyd. Hun hadde trukket sjalet frem over ansiktet som beskyttelse mot kulden. Det var mørkt ute, men det duse lyset fra gatelyktene ga nok lys til at hun så hvor hun gikk.
Hun kikket seg forsiktig rundt, og håpet at hun ikke møtte noen kjente. Det stakk i samvittigheten fordi hun gikk bak ryggen på moren, men hun måtte snakke med Andrew, hun stolte ikke på Hilmar og kameratene hans. Dessuten måtte hun få tilbake smykket før moren oppdaget at det var borte. 
Da hun var nede ved havna, saknet hun farten. Bortsett fra to menn som sto og snakket sammen foran et av skipene som lå til kai, var det ingen å se på havneområdet. Båtene duvet lett i vannkanten og mastene raget svarte og spøkelsesaktige mot himmelen, der en blek måne gjemte seg bak tynne, grå skyer.
Julie grøsset. Hun likte seg ikke på havna så sent på kvelden. Ingen kvinne med vettet i behold beveget seg alene der på kveldstid, men det var her Andrew bodde, i en gammel bygård som lå i nærheten av havna. 
Hun skyndte seg forbi, og mennene la heldigvis ikke merke til henne. Da hun kom inn i gaten der Andrew bodde, stanset hun brått. Like bortenfor henne sto to menn og snakket lavmælt sammen mens de lempet noen kasser inn i en bil. 
Hun myste mot mennene, og idet lyset fra gatelykten falt over den ene, kjente hun ham igjen. Det var Günther. Hun svelget. Hun ville ikke klare å komme forbi uten at de så henne. 
Hun kikket seg rundt og pustet lettet ut da hun fikk øye på et lite smug. Derfra kunne hun holde øye med dem usett. Hun smatt fort inn og stilte seg opp slik at hun kunne følge med på hva de drev med. 
De løftet kassene varsomt inn i bilen. Julie rynket brynene. Kassene inneholdt sikkert brennevin, slo det henne. Günther var ikke den eneste som drev med det. Smugling var ulovlig og ble straffet med bøter eller fengsel, visste hun, men siden myndighetene hadde lagt ned forbud mot hjemmebrenning og salg av alkohol, var det mange som ikke brydde seg om forbudet. 
Hun trippet utålmodig og håpet mennene snart skulle gjøre seg ferdig. Kulden ble mer påtrengende når hun sto stille, og hun merket at hun frøs på føttene i de tynne skoene. Hun burde tatt på seg varmere sko. 
Tenk om hun måtte snu og gå hjem uten å ha fått snakket med Andrew? Hun våget ikke være for lenge borte av frykt for at moren skulle våkne og oppdage at hun var borte, selv om hun brukte å sove helt til neste morgen de gangene hun gikk til sengs med kraftig hodepine.

Til toppen

Bøker i serien