Huset Longbourn (Innbundet)

Forfatter:

Jan Chr. Næss (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 399
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Longbourn
Oversatt av: Næss, Jan Chr.
ISBN/EAN: 9788205454422
Kategori: Romaner
Omtale Huset Longbourn
Stolthet og fordom - tjenestefolkets historie.

Det er tidlig på 1800-tallet, og vi befinner oss på Longbourn, godset der Jane Austens Stolthet og fordom utspiller seg. Det er vaskedag, og den 18 år gamle tjenestejenta Sarah har vært oppe siden halv fem. Hendene er såre og røde, men ennå gjenstår en endeløs rekke av laken, putevar og de fem Bennet-søstrenes skitne undertøy før Sarah kan krype utmattet til køys.
Men livet nedenfor trappene, styrt med mykt hjerte og hard vilje av husholdersken Mrs Hill, skal snart bli forandret av en ny mannlig tjener, som har med seg hemmeligheter og en duft av havet ... For i 1800-tallets England finnes det en verden som overklassepikene ovenfor trappen aldri vil vite noe om. Det er en verden av fattigdom, kjærlighet og brutal krig.
Jo Bakers Huset Longbourn er en elegant utklekket.downstairs-historie som følger.upstairs-historien i Jane Austens udødelige klassiker.Stolthet og fordom. Men det er også et gripende drama som står godt på egne bein, om kjærlighetens grenseløse kraft og evne til å slå seg frem på tvers av samfunnets forventninger og innordninger.
«Å vri og vende noe så kjent til noe så friskt og nytt er imponerende. Baker har skapt sin egen verden med en distinktiv, autentisk stemme - uten å blåkopiere Jane Austens stil. Longbourn er verken 'fan fiction' eller en Austensk Downtown Abbey; det er en oppslukende historie som vi verken kjenner på forhånd eller vet hvor ender.» Daily Telegraph

Til toppen

Andre utgaver

Huset Longbourn
Bokmål Ebok 2014
Huset Longbourn
Bokmål Heftet 2014