Hva er diplomati (Heftet)

Serie: Hva er 42

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 157
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Hva er
Serienummer: 42
ISBN/EAN: 9788215018744
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Hva er diplomati
Der hvor grupper står mot hverandre, oppstår det behov for samordning og konfliktløsning. På statsnivå har det de siste fem hundre årene blitt utviklet bestemte praksiser som skal ta seg av dette. Felles er at disse enten utføres eller understøttes av diplomater - mennesker som er spesialister på å tilrettelegge og føre samtaler slik at bruken av tvangsmakt mellom stater kan begrenses til et minimum.
Hva er det som skjer i diplomatiet, hva driver de med og hvor viktig er det de driver med? Hvor viktig er det at ikke vanlige folk skal få rede på hva dette maskineriet produserer? På hvilke måter er hemmelighetskremmeriet eventuelt problematisk? Diplomatiet reiser mange spørsmål, er litt eksotisk og kan virke litt frimureraktig. Forfatterne sporer diplomatiets historie fram til i dag, introduserer de viktigste diplomatiske praksisene og diskuterer diplomatenes dilemma mellom å fremføre statens politikk på den ene siden og å komme fram til en avtale på den andre.

Diplomati er et tema med både konstant aktualitet og spennende historisk inngang, er litt eksotisk og kanskje også viktigere enn vi tror. Denne boka gir en lettfattelig introduksjon.

Til toppen

Andre utgaver

Hva er diplomati
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Sigvald Hauge og Iver B. Neumann:

Bøker i serien