Hva er humor (Heftet)

Serie: Hva er 74

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 159
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Hva er
Serienummer: 74
ISBN/EAN: 9788215031941
Kategori: Psykologi
Omtale Hva er humor
«Hvis du er en av de mange som har sett etter en bok om hvorfor mennesker ler, henrettelse av katter og på hvilken måte morsomme politikere utgjør en trussel mot demokratiet, så er det denne.»
Knut Nærum

Det er ikke bare deilig å le, vi må le. Humorens skakke blikk hjelper oss å takle små og store problemer. Humor er også brennbart. Danske og franske satiretegnere har blitt angrepet av terrorister. I USA forsøker et vell av komikere å ramme sin president med komedie.

Forfatteren av denne boken er ikke født morsom, men jobber som komiker. Han tuller med alt og utforsker hva som avgjør om en vits er over streken eller ikke. hva er HUMOR gir vittig og tankevekkende innsikt i hvorfor folk ler av svenskevitser over hele verden (bare ikke i Japan), og hva slags psykologisk funksjon humor har. Og hva skjer når komikeren blir president? Kan den uregjerlige humoren utrette noe politisk?

Markus Gaupås Johansen (f. 1980) er programleder for Satiriks og 5080 Nyhetskanalen og medredaktør for nettstedet 5080.no.


«Les og lær, og le på hver side. Boken er skrevet av en som jobber som komiker, og som tar humor seriøst. Du lærer mer om hvor forskjellig humor er blitt oppfatter rundt omkring på kloden og hvordan humor har endret seg.» Trygve Svensson, Agenda Magasin.

Til toppen

Andre utgaver

Hva er humor
Bokmål Ebok 2020
Bøker i serien