Hvem har ligget i denne sengen? (Heftet)

og andre noveller

Serie: Gyldendals små grå 

Forfatter:

og

Torstein Bugge Høverstad (Oversetter) Knut Johansen (Oversetter) Knut Ofstad (Oversetter) Øyvind Pharo (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 314
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Oversatt av: Høverstad, Torstein Bugge , Johansen, Knut , Ofstad, Knut og Pharo, Øyvind
Serie:
ISBN/EAN: 9788205325845
Kategori: Romaner
Omtale Hvem har ligget i denne sengen?
Hvem har ligget i denne sengen? og andre noveller inneholder et utvalg av Carvers beste fortellinger. Samlingen byr også på tre nyoversatte noveller, «Studentens kone», «Små ting» og «Menudo».

De ca. 70 novellene Raymond Carver etterlot seg er ikke selvbiografi i forkledning, men ligger tettere opp til levd liv enn vanlig i novellediktningen. Inntil slutten av 1950-årene var Carvers liv en gjentagelse av farens ? en mørkere versjon. Ekteskap med to barn før han var tyve, fattigdom, fyllekuler, samlivsbrudd; og alltid nye flyttelass. Hva som er årsak og virkning i en slik skjebne kan ingen andre enn hovedpersonen ha noen mening om. Sikkert er bare at prisen for hver skrevet linje var høy. Han døde i 1988 av lungekreft, bare 50 år gammel.
Raymond Carver har inspirert en rekke norske forfattere, både rent stilistisk og i kraft av det miljøet og de mennesketypene han skildrer: Utkantene. Arbeiderklassen. Folk som ikke fikk ta del i den amerikanske drømmen. Og som denne samlingens utvelger, Gordon Hølmebakk, skriver i sitt etterord: «Raymond Carver lyktes i det som er få forfattere forunt: Han skapte sitt eget land. Annerledes, men gjenkjennelig, for dets kriser og katastrofer kunne ha vært våre egne.»
Om Raymond Carver på engelsk wikipedia

Til toppen

Bøker i serien