Hvit panter (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 429
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203357237
Kategori: Krim og spenning
Omtale Hvit panter
Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann. Obduksjonen viser at han har vært utsatt for tortur med et redskap som brukes av krigsherrer på Afrikas Horn og kalles Somalisk Jomfru.
Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka.
En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet.
Tom Hartmanns ekskone, førstebetjent Cathrine Price, får oppgaven med å løse mysteriet.
Samtidig befinner Tom Hartmann seg i Det indiske hav om bord i oljetankeren Fenris Fighter. Om bord er også vakre Joy Anderson og hennes sønn Jason. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en fanatisk skikkelse kalt Den tilslørte. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring, men en aksjon som har fått navnet Hvit Panter. Et lenge fryktet scenario, som ingen har våget å sette ut i livet - før nå.
Fenris Fighter fosser frem over Rødehavet, gjennom Suez og inn i Middelhavet med kurs for Pireás, en av verdens største havner. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen?
"«Hvit panter» er god underholdning fra begynnelse til slutt. Øystein Wiik har gjort en grundig jobb med det svært komplekse plottet. Han skriver sikkert og effektivt og mestrer kunsten å drive fram spenning i teksten. Selv om begivenhetene og omgivelsene de utspiller seg i er voldsomt dramatiske klarer han dessuten å komme ganske tett på de mange karakterene. Hatten av for det."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"En drivende god krim. Høyaktuell og troverdig kaprerkrim med internasjonal terror fra en av Norges fremste krimsnekkere. (...) Samtidig er Wiik en mester i å arrangere plott."
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad (Terning 5)

"Øystein Wiik skriver bare bedre og bedre, og årets bok, 'Hvit panter', er et mesterlig stykke krim. (...) Så visuelt skrevet og så spennende at det føles som å ha sett en svært god filmatisering! Anbefales på det varmeste!"
Liv Lysaker, LO-Media

Til toppen

Andre utgaver

Hvit panter
Bokmål Ebok 2012
Hvit panter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012