I Stalins skygge (Heftet)

1946-1949

Serie: Historien om det moderne Norge 1945-2000 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 334
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
Serie: Historien om det moderne Norge 1945-2000
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788282116459
Kategori: Historie
Omtale I Stalins skygge
Andre bind av Alf R. Jacobsens bokserie Historien om det moderne Norge 1945-2000

Seiersrusen i mai 1945 hadde knapt lagt seg da et sjøfly med russiske spioner landet i Tromsø. Ryktene gikk. Ville Stalin utnytte maktvakuumet i nord? Var Norges selvstendighet likevel ikke sikret?

De vestlige allierte slo alarm. Men da nordmenn gikk til de første frie valgene etter krigen, kjente de ikke til Sovjetunionens krav om kontroll over Svalbard og Bjørnøya - et krav som truet Norges suverenitet og vitale interesser. Utenriksminister Trygve Lie hadde forlangt full taushet av Stortinget og pressen - og fått det. De færreste forsto at den såkalte brobyggingspolitikken innebar en glideflukt mot øst - inn i Stalins kvelende favntak.

I Stalins skygge er Alf R. Jacobsens fortolkning av de dramatiske etterkrigsårene - spennende, underholdende, kontroversiell, og med et vell av nye avsløringer fra kilder som aldri før har vært brukt. Forfatteren gir ny innsikt i spillet bak kulissene - fra Kreml til Washington, fra intrigene i industrien og i revylivet til det ukjente bordellet i Oslo sentrum.

Til toppen

Flere bøker av Alf R. Jacobsen:

Bøker i serien