I stormens øye (Heftet)

Serie: Aftenstjernen 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I stormens øye
Serie: Aftenstjernen
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202613082
Kategori: Romanserier
Omtale I stormens øye

Lotta våkner opp på et fremmed sted, og aner straks uråd. Et ublidt møte med doktor Qvist bekrefter hennes verste anelser. Lotta må være sterk, skal hun kunne slippe ut av den fryktede Mentalen på Engen.

Det brast for Lotta. «Hvorfor snakker De til meg som om jeg var et barn? Tror De ikke jeg vet at dette er et mentalsykehus? At De tror jeg er sinnssyk?» «Ro Dem ned, frøken Charlotta. De vil vel ikke at jeg skal føye hysteria til Deres diagnoser?» Lotta skalv av sinne. «Mine diagnoser?» spyttet hun. «Så det er flere?» «De får én sjanse til før jeg må tilkalle oversøsteren, slik at hun får gitt Dem en beroligende sprøyte.»

Til toppen

Andre utgaver

I stormens øye
Bokmål Ebok 2019
I stormens øye
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Jenny Micko:

Utdrag

Lotta prøvde å sette seg opp, men hodet dunket voldsomt så snart hun beveget seg. Hun kjente at hun lå på ryggen, på et hardt underlag. Dette var ikke hennes seng. Hun snuste ut i luften. Lukten var ubehagelig og fremmed. Den første bølgen av uro kom skyllende over henne. Hvor var hun? Hun snudde seg over på siden mens hun forsøkte å ignorere smerten i hodet. Munnen var knusktørr. Vann, hun måtte ha vann. Fingrene søkte seg til kanten på underlaget hun lå på. Var det en benk? Forsiktig satte hun seg opp og svingte beina over kanten. Benken var høyere enn hun hadde trodd, og hun landet skjevt da føttene møtte gulvet. «Au!» Lotta haltet et stykke med armene strukket ut foran seg. Det var som om smerten i foten hadde vekket tankene til live. Først ante hun bare glimt av hva som hadde skjedd. Farmoren … Hun hadde låst henne inne på rommet … Lotta stanset brått og tok seg til armen. Det sved. Og da kom alt tilbake, som et ras i henne: portørene som tvang henne med, doktor Qvist og sprøyten som ble stukket i armen. Farmoren hadde sendt henne til Neevengården! Innsikten slo rent luften ut av henne. Lotta krøket seg sammen og hev etter pusten. Panikken grep tak i henne, og hun famlet hjelpeløst i luften, på desperat jakt etter noe å gripe fatt i. Hun måtte finne veien ut! Endelig traff hendene hennes en vegg. Den var både kald og ru. Kneet slo inn i noe som ga fra seg en skramlende lyd, men Lotta overså smerten. «Jeg må ut,» sa hun høyt for å slå hull på den kvelende stillheten. «Hvor er døren? Jeg må ut!» Hun skrek nå. Og der var den. Døren! Hun røsket hardt i håndtaket. «Nei, nei, nei. Vær så snill,» tryglet hun, men døren forble låst. «Slipp meg ut!» Lotta hamret nevene mot døren mens hun ropte det høyeste hun klarte: «Hjelp meg!» Hun visste ikke hvor lenge hun hadde banket og skreket da hun utmattet falt sammen på gulvet. Stillheten ringte i ørene. Ingen kom. Hun var innelåst, og så ensom at hjertet verket i brystet. Tårene trillet, og hun krøp sammen og slo armene rundt knærne. Farmorens svik var så stort og sårt at hun aldri kunne tilgi henne for dette. Aldri noensinne! Tennene klapret i munnen idet kulden spredte seg i kroppen. Farmoren var nå hennes fiende. Farmoren, doktor Qvist og frøken Bråvik, som prøvde å stjele faren. Lotta bet tennene sammen. En besluttsomhet fylte henne. Hun satte seg opp, og med ett var hun klar i hodet. «Ragne Herenfeldt, doktor Qvist, frøken Bråvik.» Det føltes godt å si navnene høyt. Hun gjentok dem igjen og igjen, helt til hun tok seg i å smile. Lotta hadde funnet et nytt mål og en ny mening med livet. Hevn.

Til toppen

Bøker i serien